Hınıslı çiftçiler, gezici hayvan hastanesi ilgi göstererek büyükbaş hayvanlarını sağlık taramasından geçirtip doğru bildikleri yanlışlar konusunda uyarıldılar.
-ÖZEL-
Sinan AYDIN
Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi işbirliği ile yetiştiricilerin hayvanlarında hastalık taraması yapmak ve eğitim faaliyetleri yürütmek üzere Veteriner Fakültesi Öğretim Üyelerince, her hafta Çarşamba günleri sahada çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda Hınıs İlçesinde faaliyet yapıldı. Hastalıklar konusunda bilgi almak isteyen ve ilgili hizmetlerden faydalanmak isteyen yetiştiriciler, Hınıs İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü irtibat kurarak hayvan hastanesine ilgi gösterdi. Hınıs ilçesinde Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi ekibi ile Hınıs İlçe Tarım Müdürlüğü ekibi, gezici hayvan hastanesi ile mahalleler bulunan büyükbaş hayvanlara sağlık taraması yaptı. Yapılan açıklamada, ??Yetiştiricilerimizin sorunlarını yerinde tespit etmek ve tavsiyelerde bulunmak adına Üniversitemiz ile İl Müdürlüğümüz sahada olacağız´´ denildi. Hayvan sahipleri, veteriner hekimlere sık sık sorular sorup hayvanlarının tedavilerini yaptırarak bilgiler aldılar, doğru bildikleri yanlışlar konusunda uyarılarak bilgilendirildiler.
ÇOK KIYMETLİ BİR PROJE
Veteriner Fakültesinin geliştirdiği "Kırsalda Gezici Hayvan Sağlığı Poliklinik ve Eğitim Hizmetlerinin Sağlanması" projesi, oldukça kıymetli bir proje olarak görülüyor. TANAP Boru Hattı boyunca yapılan saha ziyaretleri sonrasında bir ihtiyaç analizi raporu ortaya çıkarılarak geliştirilen proje, veteriner sağlık sistemini etkinleştirmeyi, merkeze başvuramayan hasta hayvanlara çağdaş poliklinik ve klinik sağlık hizmeti sunmayı, uygulama ve araştırma yapma olanağı sağlamak amacıyla Veteriner Fakültesi ve üniversite bünyesindeki uygulama ve araştırma merkezleri başta olmak üzere, diğer kurumlarla iş birliği yapmayı amaçlıyor. Proje ile aynı zamanda toplumun hayvan sağlığı, hayvan sağlığı ile ilişkili insan sağlığı konusunda bilgilendirilmesini ve eğitilmesi hedefleniyor. Bu yılın başında ilk olarak Aşkale ilçesinde start verilen gezici hayvan hastanesi hizmet aracı, ilçe ilçe dolaşıyor. Proje sayesinde köylerdeki hasta hayvanlar merkezdeki veterinere getirilmeden o ilçeye giden gezici hayvan hastanesinde tedavi edilebiliyor.