İbn-i Sina Yüzyıllar Önce Antibiyotik Olarak Bununu Kullanıyormuş! Sarımsaktan 30 Kat Daha Güçlü

Ne yazık ki son dönemde hastalıklar artarken antibiyotikler hayatımızın vazgeçilmezleri arasına girmişti. Doğal antibiyotik arayanlara İbn-i Sina'nın tarifi açıklandı.

Tarih: 21.06.2024 22:47
İbn-i Sina Yüzyıllar Önce Antibiyotik Olarak Bununu Kullanıyormuş! Sarımsaktan 30 Kat Daha Güçlü

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Tüm dünyada salgın hastalıklar her geçen gün artmaya devam ederken yapılan araştırmalar antibiyotik kullanımının arttığını göstermişti. Hem böbreklere oluşturduğu yük hem de hatalı antibiyotik kullanımı nedeniyle ortaya çıkan zararlara karşı uzmanlardan kritik uyarı yapıldı.

Tam saatinde kullanılmayan ya da eksik bırakılan antibiyotik kullanımı gibi hatalı antibiyotik kullanımı kronik enfeksiyon hastalıklarına davetiye çıkarırken, yine bilinçsiz kullanılan antibiyotikler kişide antibiyotik bağışıklığı oluşturuyor. Bu da hastalıklara karşı antibiyotiklerin etkisiz kalmasına neden olurken daha büyük zararlar veriyor. Peki, hastalıkları antibiyotiksiz atlatmak için neler yapmalı?

ANTİBİYOTİK YERİNE NE KULLANILABİLİR, HASTALIK ANTİBİYOTİKSİZ GEÇER Mİ?

Kekiğin sarımsaktan en az 30 kat daha güçlü bir antibiyotik olduğu ifade edilirken uygulanması gereken tarif şu şekilde açıklandı:

Bir cezvenin içine 1 kaşık kekik koyun ve üzerine 300 ml sıcak su ekleyerek bir taşım kaynatın. Kekiğin aromasının suya çıkmasını ve renginin değişmesini bekleyin. İçerisine limon dilim ekleyin ve ılındıktan sonra tüketin. Bu karışım mantar ve bakterileri de öldürür. Bu nedenle diş eti çekilmelerinde gargara olarak da kullanılabilir.