İKİNCİ EL EŞYACI ESNAFININ YÜZÜ GÜLÜYOR

Erzurum’da üniversite öğrencisinin gelmesiyle ve öğrenci kayıt yaptırmasıyla birlikte ikinci el eşya satıcılarında yüzü gülmeye başladı.

Araştırma-İnceleme 24.09.2023 18:43:00 0

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Yeni öğrenci kayıt yaptırmasıyla birlikte ikinci el eşya satıcılarına hem hareketlilik yaşattı, hemde de sevindirdi. Öğrenciler kiraladıkları evler için genelde yatak, çekyat, buzdolabı, halı, masa, dolap ve mutfak malzemeleri gibi çeşitli ihtiyaçlarını fiyatı daha uygun olduğu için yaz boyu stok yapan ikinci el eşya esnafından alıyor. 

Üniversite öğrencileri, yeni eşyaların pahalı olması nedeniyle daha çok ikinci el eşyaların satıldığı spot mağazalarını tercih ettiğini ifade eden ikinci el eşya satıcısı Adem Aksoy,  üniversite öğrencilerinin ikinci el eşya satan mağazaların yolunu tuttuğunu söyledi.

Aksoy,” Biz ikinci el eşya satıcıları olarak yaşanan hareketlilikten memnun kaldık. Üniversite öğrencisinin gelmesiyle birlikte bizim satışlarımızda da artış yaşanmaya başladı. Şu an öğrencilerin hepsinin gelmediğini ama yine de yoğunluğumuz devam ediyor. Hepsi geldikten sonra daha yoğun olmasını bekliyoruz. Fiyatlar geçen sene göre artış var.  Masa, bez dolap, yatak fiyatları geçen seneyle aynı. Yazın stok yaptık. Depoları doldurduk. Öğrencileri bekliyoruz. Senelik bir sezonumuz var. İş yerimizde satılan ikinci el ev eşyaları, öğrenciler ve memurların bütçesine göre değişiyor. Eve çıkmak isteyen birkaç öğrenci, toplanarak bize geliyor ve biz de öğrencilerin evlerinde kullanacağı eşyaları temin etmeye çalışıyoruz.”

İkinci el eşya satıcılarını tercih ediyorlar

 “Maddi durumu iyi olmayan üniversite öğrencileri sıfır eşya alamıyorlar. Bunun yerine ikinci el eşya satıcılarını tercih ediyor. Yeni bir ev kurmak isteyen öğrenciler sıfır eşyalarla evi oluşturmak isterlerse çok fazla maliyet çıkıyor. Şuanda üniversite öğrencisi en çok ikinci el eşyaları tercih ediliyor.