İşte Otomobillerde Hayat Kurtaran Çanta

İlk yardım çantası, acil durum gerektiğinde yardım amaçlı kullanılıyor. Fakat çoğu vatandaşın bulundurmaması ve bilinçsiz olması ise dikkat çekiyor.

Tarih: 30.06.2024 11:31
İşte Otomobillerde Hayat Kurtaran Çanta

 www.erzurumgunebakis.com/ Fatma Evin

Vatandaşların kesinlikle bulundurması gereken tıbbi malzemelerin olduğu ilk yardım çantasıdır. Çoğu vatandaş bu konuda bilinçsiz. Erzurum’da yaşayan vatandaşlarda ilk yardım çantası hakkında pek bilgiye sahip değiller. Her yerde olması gereken çantanın arabalarda olmaması da dikkat çekiyor. Erzurum da medikal işletme sahibi olan Hüseyin Uzun önemli açıklamalar da bulundu. Uzun, “ İlk yardım çantası her yerde bulunması gerekiyor fakat önemli olarak araçlarda bulunması lazım. Genel olarak baktığımızda çoğu araçta maalesef yoktur.” Dedi.

“Denetleme olduğu için mecbur alınmak zorunda”

Konuşmasına devam eden Uzun, “ İşletmeler gibi kuruluşlarda denetleme olduğu için vatandaş ilk yardım çantasını almak zorunda. Bu arabalarda da geçerli. Eğer arabanızda ilk yardım çantası yoksa ceza işlemi uygulanıyor. Vatandaşlar bu konu hakkında bilinçsiz olduğu için tabi almıyorlar bu da bizim satışlarımıza da yansıyor. Önemli bir konuya daha değinmek istiyorum. İlk yardım çantası olan vatandaşların çoğu da kullanmayı maalesef bilmiyor. Bunun içinde bilgilendirme yapılması gerekiyor” diye vurguladı. 

İşte içinde bulunan malzemeler

Araç trafik setinde mutlaka bunlar olmak zorunda!

Büyük boy sargı bezi, Antiseptik solüsyon, Flaster, Çengelli iğne, Küçük boy makas, Esmark bandajı, Yara bandı, Alüminyum yanık örtüsü, Solunum maskesi, El feneri ve Tıbbi eldiven bulunması gerekiyor.