İŞTE VÜCUDA SAYISIZ FAYDASI OLAN CENNET HURMASI

Hurma satıcısı olan Osman Keleşoglu cennet hurmasının faydalarının saymakla bitmeyeceğini söyledi.

Tarih: 28.06.2024 09:47 Güncelleme: 28.06.2024 09:49
İŞTE VÜCUDA SAYISIZ FAYDASI OLAN CENNET HURMASI

www.erzurumgunebakis.com/ Fatma Evin

Hurma satıcısı olan Osman Keleşoglu cennet hurmasının faydalarının saymakla bitmeyeceğini söyledi. 1 orta boy cennet hurmasının 118 kalori olduğunu söyleyen Yıldırım, 31 gram karbonhidrat ve 1 gramdan az protein ve yağ içerdiğini belirtti. 

 Cennet hurmasının kanseri önlediğini  "İçeriğindeki çeşitli antioksidanlar ile kanser karşıtıdır, vücudun birçok hastalığa karşı koruma yeteneğini arttırır, serbest radikallerle savaşır ve genel sağlığı iyileştirir. Serbest radikaller, sağlıklı hücreleri kanserli olanlara dönüştüren ve çeşitli organ sistemlerine zarar verebilen hücresel metabolizmanın yan ürünleridir. Cennet hurması yüksek miktarda A, C vitamini ve beraberinde kateşin ve gallokateşin gibi doğrudan çeşitli kanser türlerini önlemeye yarayan fenolik bileşikler içerir. Beslenmenize cennet hurması eklemek çeşitli kanser türlerinden korunmanıza yardımcı olabilir." 

"Bağışıklığı arttırır" 

"C vitamini içeriğinden dolayı bağışıklığı artırmaya yardımcıdır. Diğer meyveler arasında en yüksek askorbik asit (C vitamini) içeriğine sahiptir ve tek bir cennet hurması, bu yararlı besin öğesinin günlük ihtiyacımızın yaklaşık yüzde 80'ine sahiptir. C vitamini bağışıklık sistemini uyarır ve vücudun mikrobik, viral ve mantar enfeksiyonlarına, ayrıca yabancı cisimlere veya toksinlere karşı birincil savunma hattı olan beyaz kan hücrelerinin üretimini artırır." 

"Sindirime yardımcıdır" 

"İyi bir lif kaynağıdır. Çoğu meyve gibi, cennet hurması da günlük lif ihtiyacımızın yaklaşık yüzde 20'sini tek bir porsiyonda içerir. Cennet hurması gibi yüksek lifli bir meyve, gastrointestinal sisteminize büyük bir destek olabilir ve sizi kolorektal kanser ve diğer benzer hastalıklardan koruyabilir. Aynı zamanda bireyleri, obeziteye neden olabilecek lipit alımına karşı koruyarak da kilo vermelerine yardımcı olabilir." 

"Tümör gelişimini önler" 

"Kanser riskini azaltan antioksidan özellikleriyle birlikte, gelişmekte olan tümörlerdeki risklerinizi de azaltabilirsiniz. Cennet hurması, kanıtlanmış bir anti-tümör bileşiği olan betulinik asit içerir. Bu durum, programlanmış hücre ölümü olarak da bilinen apoptozisi uyararak tümörlerin küçülme olasılığını azaltabilir ve eğer zaten bir tümörünüz varsa, boyutunu azaltabilir ve kanserin başka bölgelere sıçramasını (metastaz) durdurabilir." 

"Erken yaşlanmayı önler" 

"Özellikle A vitamini, beta-karoten, lutein, likopen ve kriptoksin olmak üzere çeşitli vitaminler açısından zengindir. Bu vitaminler, oksidatif stresi azaltmak ve kırışıklıklar, yaşlılık lekeleri, Alzheimer hastalığı, yorgunluk, görme kaybı, kas güçsüzlüğü gibi erken yaşlanma belirtilerini önlemek için vücutta antioksidanlar olarak işlev görürler."