´İTHAL SATISI´ TEPKİSİ...

Erzurum´un cefasını yerli esnaf çekiyor, ekonomik anlamda sefasını ithal satıcılar sürüyor....

Tarih: 01.01.0001 00:00
´İTHAL SATISI´ TEPKİSİ...

Nesrin Çetinkaya

Her yıl Ramazan ayında farklı illerden gelerek şehrin en işlek ve en gözde mekânlarından olan Yakutiye Kent Meydanı´nda kurulan pazarlarda satış yapan ithal esnaflar, Erzurum esnafının büyük tepkisine neden oluyor.

Yüksek fiyatlarda kira ödediklerini beyan eden Erzurum esnafı, belediyelerden alınan izinlerle şehrin en merkezi noktasında ticaret yapan kişilerden duydukları rahatsızlıkları, GÜNEBAKIŞ aracılığıyla gündeme taşıdı. Esnaf kan ağlarken dışardan ithal satıcıların gelmesinin çok üzücü olduğunu kayda geçen vatandaşlar, pazarın meydandan kaldırılması ile Erzurum esnafının rahat bir nefes alacağını ifade ettiler.

OLACAK İŞ DEĞİL!

Konuya ilişkin değerlendirmelerini paylaşarak, yetkililere seslenen  Erzurum esnafları, ?Yakutiye Kent Meydanında yöresel ürünlerin satıldığı pazar kurulmuş.  Ama bu pazarda Erzurum´un yerli esnafı yok, Erzurum´a özgü ürünler yok. Onların sattığı ürünlerin çoğunu bizde satıyoruz ama, onların fiyatları baktığımız zaman daha yüksek. Buna rağmen vatandaş adeta sıraya giriyor. Dolasıyla bizler mağdur oluyoruz. Bu kişiler farklı illerden gelerek, belediyelerden aldıkları izinlerle satış yapıyorlar. Biz çok yüksek fiyatlarda kira ödüyoruz. Hal böyle olunca adeta  satış yapamaz hale geldik? diye konuştular.

ESNAF KAN AĞLARKEN?

Esnaf kan ağlarken, şehre farklı illerden satıcıların gelmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını ifade eden esnaflar, ?Bu konuya bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Kuruyemiş, pekmez, sucuk, yağ, zeytin gibi ürünlerin daha kalitelisi ve daha ucuzu zaten Erzurum´da satılıyor. Malatya, Trabzon, Gümüşhane, Giresun gibi illerden ürün ve eleman getirmeye ne gerek var? Erzurum esnafı kan ağlarken dışarıdan ithal satıcıların gelmesi çok üzücü. Bizler duruma el atılmasını istiyoruz. Biz kendi memleketimizde satış yapamazken, başkalarının gelip burada ekmeğimize mani olması olacak iş değil?  şeklinde tepkilerini dile getirdiler.