Kararan çelikler ayna gibi parlayacak, kireci söküp atacak!

Çelik eşyalar zamanla kararırken kararan çelikleri parlatmak için ne yapmalı diye soranlara mucize formül açıklandı. Evde bulunan bu malzemeyle harikalar yaratın!

Tarih: 17.06.2024 14:56
Kararan çelikler ayna gibi parlayacak, kireci söküp atacak!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Evlerde en sık kullanılan eşyaların büyük bir bölümü çelikten yapılırken son derece sağlam olan çelik ne yazık ki zamanla yaşanan kararma sorunları ile sıkıntı yaşatmaktadır. Pek çok kişinin özellikle de her gün neredeyse birden fazla kullanılan çaydanlık ve tencerelerde yaşadıkları kararma sorununun aslında evde olan malzemelerle son derece pratik bir şekilde çözülebildiği ortaya çıktı.

KARARAN ÇELİKLER NASIL PARLATILIR?

Çeliklerinizin karardığından şikayetçiyseniz bunun için ilk olarak küçük bir karıştırma kabı alın. İçerisine 1 yemek kaşığı kadar diş macunu, 2 yemek kaşığı bulaşık deterjanı, 1 yemek kaşığı kadar karbonat ekleyin. Sonra tüm malzemeleri çok iyi şekilde karıştırın. Bu karışıma en son 500 ml sıcak su ekleyin ve bir kere daha karıştırın. Tüm malzemeler karışınca bu suyu bir sprey şişeye aktarın.

Kararan çelik çaydanlık ve tencere gibi yüzeylere püskürtüp silin. Ardından çok iyi şekilde durulayıp kurulayın. Karışımınız hazır. Çelikleriniz artık ışıl ışıl parlayacak ve ilk günkü gibi yepyeni olacaktır. Yine bu karışım sayesinde kireç olan yüzeylerde temizlenecek ve kireç lekeleri çıkacaktır.