Kaya tuzunun faydaları saymakla bitmiyor!

Kaya tuzu, guatr ve bronşit gibi solunum yolları hastalıklarına iyi geliyor.

Tarih: 18.06.2024 21:44
Kaya tuzunun faydaları saymakla bitmiyor!

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Kaya tuzuna daha çok astım, bronşitgibi solunum yolları hastalarının ilgi gösterdiğini ifade edenkaya tuzu satan esnaf Adnan Demir, kaya tuzu fiyatlarının 55 TL’den 150 TL’ye kadar çıktığını söyledi.

 

Kaya tuzu satan esnaf Adnan Demir, kaya tuzunun vücuttaki dengeyi sağlayan en doğal tuz olduğunu söyledi. Demir, “Temel besin maddelerimizden biri olan tuz insan sağlığı için çok önemli bir besin kaynağıdır. Rafine edilmiş sofra tuzlarına eklenen birçok katkı maddesi bulunmaktadır.Kaya tuzu faydalı ve iyotsuz bir tuzdur. Hazmı kolaylaştırır, gaz gidericidir, kan dolaşımını dengeler, vücutta toksik minerallerin atılmasını sağlar, acıkmayı önler ve kilo vermeyi sağlar. Bu tuz diğer tuzlara oranla mineral bakımından daha zengin ve kimyasallardan tamamen arınmış ve kurtulmuş doğal bir tuz çeşidi olarak sofralarımızdaki yerini almalıdır.  Fakat çok fazlabilinmediğinden dolayı insanlar sadece hasta oldukları zaman bu tuzu kullanıyorlar oysaki her zaman bunu tüketmeliyiz. Birçok uzmanlar da insanları kaya tuzu tüketimi arttırmasını öneriyor.  Tabi kaya tuzunu böbrek hastalarının dikkatli kullanmaları gerekir. Kaya tuzu fiyatları 55 TL’den 150TL’ye kadar çıkıyor” dedi. 

 

KAYA TUZ TAŞININ FAYDALARI ÇOK

 

Tuz taşının çok büyük faydalarının olması nedeniyle birçok kişi tuz taşını satın aldığını belirterek, tuz taşının orijinalinin bulunması durumunda çok büyük faydalar göreceklerini söyledi.

 

Adnan Demir, “Kaya tuz taşının çok büyük faydalarının olması nedeniyle birçok kişi tuz taşını satın almaktadır. Bu taşın çok fazla rağbet görmesi nedeniyle doğal olmayan ve sahte tuz taşları piyasada çok fazla bulunur. Bu nedenle tuz taşını faydaları için alıyorsanız çok dikkatli bir şekilde satın almalısınız. Tuz taşının orijinalinin bulunması durumunda çok büyük faydalar görebilirsiniz” diye konuştu.