Keskin, Çomaklı´yı bilgilendirdi

Atatürk Üniversitesi Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında hazırlıklar tamamlanmak üzere?

Tarih: 01.01.0001 00:00
Keskin, Çomaklı´yı bilgilendirdi

Dilek BAYRAK

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ömer Çomaklı, Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Birimi ve Proje Ofisi´nde incelemelerde bulundu.

Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Birimi ve Proje Ofisi´nde yürütülmekte olan ?Atatürk Üniversitesi Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi? ve ?Laboratuvarların Yeniden Yapılanması Projesi? hakkında yerinde bilgi alan Atatürk Üniversitesi Rektörü Ömer Çomaklı´ya, Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Serdar Sevimli eşlik etti.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANMAK ÜZERE

BAP Koordinatörü Doç. Dr. Atilla Keskin,  Atatürk Üniversitesi Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğunu, projenin üniversite üst yönetiminin koordinasyonu çerçevesinde ilerlediğini söyledi.

25 MİLYON TL LABORATUVARLARIN AKREDİTASYONU İÇİN HARCANACAK

Atatürk Üniversitesinin araştırma alt yapısının güçlendirilmesi için 25 milyon TL´lik bir yatırımın laboratuvarların akreditasyonu için harcanacağını ve ilk etapta 80 laboratuvarın akreditasyon işleminin tamamlanacağını belirtti.

Çomaklı, ?Üçüncü Nesil Üniversite Vizyonu çerçevesinde yürütmekte olduğumuz yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında, Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Biriminde köklü bir değişime gidilmiştir. Mevcut süreçlerin ve işleyişin stratejik yönetim ve kalite anlayışına uygun olmaması böyle bir değişimin gerçekleştirilmesini zorunlu hale getirmiştir. Bu kapsamda, destek programları kuruma en üst düzeyde katma eğer oluşturacak şekilde yeniden yapılandırılmış, Üniversitemiz BAP yönergesi ve uygulama esasları ile birimde yürütülen tüm süreçler revize edilerek büyük bir değişim ve dönüşüm gerçekleştirilmiştir. Bu dönemden itibaren süreçlerin şeffaf, sağlıklı ve hızlı bir şekilde yürütülebilmesinin güvence altına alınmasına yönelik alt yapılar oluşturulmuş, çalışan ve üreten araştırmacıların daha fazla destekleneceği proaktif bir yönetim anlayışı benimsenmiştir. Ayrıca bütün bu süreçlerin oluşturulmasında kurumumuzun bütün imkânları seferber edilmiştir.? dedi

Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi´ni de ziyaret eden Çomaklı yeni uygulamaya konulan ?Bire Bir Proje Eğitimi? hakkında bilgi aldı.