Galeria Alışveriş Merkezi kaderine terk edildi.

Bir zamanlar dolup taştığı, doya doya alışveriş yaptığı eski Galeria Alışveriş Merkezi şimdilerde kaderine terk edildi.

Tarih: 17.06.2024 17:21
Galeria Alışveriş Merkezi kaderine terk edildi.

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Baştan aşağı yıkık dökük halde olan eski alışveriş merkezinin duvarlar çatlak içindeyken dükkânlar ise çöplüğe dönerken asma tavan döküntü halde iken akşamları ise alışveriş merkezinin içerisinde tinerci ve balliciler cirit atıyor.

Eski AVM’nin içerisinde balliciler kol gezindiğini ifade eden vatandaşlar, bu yere bir an önce bir çözüm bulunması gerektiğini söylediler.

Vatandaşlar, “Galeria AVM sayesinde geçmişte burada canlılık büyük bir hareket kazandı. Şimdi ise bu yer kaderine terk edildi.  Bu merkezin atıl halde bulunuyor oluşu, ekonomik ve sosyal anlamda bu bölge için büyük bir kayıp. İşyeri sahipleri bir araya gelerek, buradaki faaliyetlerine yeniden başlasınlar. Modern bir tesisin bu hale gelmiş olması Erzurum adına çok üzüntü verici bir durum. Binanın yüzde 60 hak sahiplerine ait yüzde 40  ise belediyeye ait olduğunu biliyoruz.  Polis gelip bazen bakıyor, kontrol ediyor fakat geri gidiyor doğal olarak. Buraya geçici çözüm yerine kalıcı bir çözüm bulunmalı. Madde ve alkol bağımlılarının mekânı haline gelen bu bina biz vatandaşları huzursuz ediyor. Vatandaşlar olarak bilhassa geceleri bu binalara gelen kişilerin alkol ve madde alarak taşkınlık yaptığını söyleyerek, emniyet ve belediyeyi göreve çağırıyoruz. Yetkililer biran önce tedbir almalı. Buraya giren çıkan belli değil. Şikâyet ediyoruz ancak şimdiye kadar bir sonuç alamadık. Bu eski ve yıkık binada başıboş gençler bali çekiyor. Bizler burada mağdur oluyoruz. Bunun için bir çözüm bulunmasını istiyoruz.”  İfadelerini kullandılar.