KLİMA ALIRKEN MARKA SEÇİMİNE ÖNEM VERİLMELİ

Dayanıklı tüketim malzemelerinden biri olarak evleri, okulları, iş yerlerini ve çeşitli yaşam alanlarını iklimlendiren klimalar rastgele alınmaması gereken bir üründür.

Tarih: 29.06.2024 20:06
KLİMA ALIRKEN MARKA SEÇİMİNE ÖNEM VERİLMELİ

www.erzurumgunebakis.com / Fatma EVİN

Evlerde kullanılan klimaların hem ekolojik hem de bütçe dostu olması gerektiğini ifade eden Beyaz eşya satıcısı Muammer Kara, klima alırken ilk başta marka seçimine önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Kara,”  Evlerde kullanılan klimaların hem ekolojik hem de bütçe dostu olması gerekir. İyi bir araştırma sonucu uzun ömürlü kullanılabilir modeller tercih edilmelidir. İlk başta marka seçimine önem verilmelidir. Klima alımında, klima kapasitesinin ve kurulacağı yerin seçiminde mutlaka bir uzmandan yardım alınmalıdır. Birçok klima firması bu hizmeti ücretsiz sağlamaktadır. Cihazın satın alınacağı bayinin yetkili satış ve servis merkezi olduğundan emin olunmalıdır.  Alacağınız klimanın montaj, bakım ve servis hizmetlerinin uzun bir süre sorunsuz olarak yapılabileceğinden emin olunuz. Servis hizmetleri için güvenilir bir firma seçilmelidir. Alınacak olan klimanın tipine, modeline ve kapasitesine karar verilmelidir. Enerji verimliliği ve tasarruf değerleri kontrol edilmelidir. Etkin ve verimli bir filtreleme yapan iklimlendirme ürünleri seçilmelidir. Konfor standartlarını yakalayan marka ve modeller alınmalıdır. Mutlaka çevre dostu bir ürün alınmalıdır. Klima alırken önce hangi tip klima alacağına uzman kişinin onayı ile karar verilmelidir. Uygun kapasite seçimi verimli klima kullanımı için çok önemlidir. Daha büyük bir klima her zaman daha iyi anlamına gelmez. Evinizin elektrik tesisatının klimanın elektrik ihtiyacını karşılayacak kapasitede olduğundan emin olunmalıdır.  Klimanın ses düzeyine dikkat edilmeli düşük ses seviyesinde cihazlar seçilmelidir.  Klimanızın filtreleri düzenli temizlik için kolay çıkarılır olmalıdır. Filtreler üretici tavsiyesine uygun aralıklarla temizlenmelidir. Klimanın kumandası kolay kullanımlı, termostat ayarı kolay görülür olmalı ve zaman ayarlı açma kapama imkânı olmalıdır. Klimanın üflediği serin hava yakın mesafeden bir insanın üzerine vurmamalıdır. Klima kullanımı vantilatör kullanımından farklıdır. Montaj yapılırken, klimanın altında elektrikli bir cihaz bulunmamasına, klimanın ısı, su buharı veya yağ buharına maruz kalacak bir yere konmamasına, duvarın klimayı taşıyacak sağlamlıkta olmasına dikkat edilmelidir. Yaşam alanlarınız için klima satın alırken performansına, tasarruf verilerine, ihtiyaçlarınızı tam anlamıyla karşılamasına, sağlık açısından önerilen markalardan biri olmasına dikkat edin.”