KUYUMCULARDA ALTIN SATIŞLARINDA DURGUNLUK YAŞANIYOR

Düğün sektörünün hemen her alanına gelen zamlar ve yüksek altın fiyatları nedeniyle altın satışlarında durgunluk yaşanıyor.

Tarih: 28.06.2024 16:17
KUYUMCULARDA ALTIN SATIŞLARINDA DURGUNLUK YAŞANIYOR

www.erzurumgunebakis.com/ ZEYNEP AKSAKAL   

Düğün sezonun olması ile birlikte altın satışlarında çok fazla satış olmadığını ifade eden Erzurum Kuyumcular Odası Başkanı Özkan Koçak,  son zamanlarda altın alınımında ciddi düşüşün yaşandığı söyledi.

Koçak,”  Son zamanlarda altındaki yükseliş dolayısıyla düğün sezonu girmesine rağmen altın alınımında ciddi düşüşün yaşandı. Bu durum hem bizi hem de düğün sahiplerini mağdur ediyor. Kuyumculuk sektörünün genellikle yaz mevsiminde dört gözle beklediği düğün sezonundan bu sene istediğimiz verimi alamadık. Eskiden insanlar çocuklarını evlendirirken set takımı, bilezik, küpe, kolye ve zincir alırken şu anki müşterilerimiz daha ucuz yolu takılar alarak çocuklarını evlendirmeye çalışıyorlar tabi bu bizim sektörümüzü olumsuz yönde etkiliyor. Bu sene işlerimiz çok durgun bir şekilde ilerliyor fiyatlar çok yüksek, insanlar ne yapacağını bilmiyor, alım gücü çok düştü gençler evlenemiyor altın alamıyorlar. Fiyatların yüksekliği ve alım gücünün düşük olması işlerimizi olumsuz yönde etkiliyor. Durağanlık biraz daha devam eder.  Her şeyin sahtesi olduğu gibi altının da sahtesi var. İnsanlar artık sahte et, bal gibi ürünler üretir oldu. Altının da fiyatı çok yükseldiği için yüksek kar amaçlanıyor. Sahte altın veya ayarı düşük ürünler yapılıyor. Halkımızın aldatılmamak için deneyimli, güvenilir kuyumcuları tercih etmeleri gerekir. Sokakta yeni tanıdığı birinden ya da aracılarla yapılan altın satışlarından kesinlikle uzak durulmalı.  Altının ucuzunun peşine gidilmez. Altının fiyatı bellidir, kuyumcuya göre değişmez.”