Matlaşan bardaklara kesin çözüm

Bulaşık makinesinde matlaşan bardaklar için kesin çözüm geldi. Kireçli bardaklar ve lekeli çatal bıçaklar hayatınızdan tamamen çıkacak! İşte püf noktası!

Tarih: 22.06.2024 12:52
Matlaşan bardaklara kesin çözüm

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Bulaşık makinesinde matlaşan bardaklar için kesin çözüm geldi. Kireçli bardaklar ve lekeli çatal bıçaklar hayatınızdan tamamen çıkacak! İşte püf noktası!

Son dönemde bulaşık makinesi kullanan pek çok kişinin kâbusu haline gelen cam bardaklarda buğulu görünüm ve matlaşma sorunlarının kesin çözümü açıklandı. Yükselen enflasyon, bulaşık makinesi tableti fiyatlarını da etkiledi ve birçok kişi, kullandığı markayı değiştirip daha ucuz ürünleri tercih etmeye başladı. Bu durum, makinelerde çeşitli sorunlar yaşanmasına neden oldu. Matlaşan bardaklar için ise yapılması gerekenler belli oldu!

BULAŞIK MAKİNESİNDE MATLAŞAN BARDAKLAR NASIL TEMİZLENİR?

Evlerde en çok kullanılan beyaz eşyalardan biri olan bulaşık makinelerinde sıklıkla yaşanan sorunlardan biri de bir süre sonra cam bardakların matlaşması ve buğulu bir görüntüye dönüşmesidir. Bardakların çizilmesi ve matlaşması kötü bir görüntü oluşturur. Bu sorunun ortaya çıkmasını engellemek için şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Makinenizin süzgeç bölümünü çıkarın ve su giden yere bir çorba kaşığı karbonat dökün.
  • Üzerine 1 tatlı kaşığı limon tuzu ve 1 çay bardağı beyaz sirke ekleyin.
  • 10 dakika bekleyin ve ardından 1 litre kaynar su dökün.
  • Bu işlemi 2 ayda bir tekrarlayın.

LİMON TUZU İLE BARDAK PARLATMA NASIL YAPILIR?

  • Matlaşan bardaklarınızı temizlemek için şu adımları izleyin:
  • Bir leğene sıcak su doldurun ve içine 2 yemek kaşığı limon tuzu ekleyip eritin.
  • Üzerine 1 çay bardağı beyaz sirke ekleyin ve bardakları bu suda lekesi çıkana kadar bekletin.
  • Ardından bulaşık deterjanı ile süngerin sert kısmını kullanarak bardakları ovarak yıkayın.

Bu basit yöntemlerle matlaşan bardaklarınızı eski parlaklığına kavuşturabilir ve bulaşık makinenizin verimini artırabilirsiniz. Bu püf noktaları sayesinde hem bardaklarınız pırıl pırıl olacak hem de kimyasal ürünlere daha az ihtiyaç duyacaksınız.