Nöbetçi öğretmene meydan dayağı

Erzurum’da bir okulda görevli nöbetçi Öğretmen, yasak olmasına rağmen okul bahçesine girmekte direten öfkeli ağabeyi tarafından dövüldü.

Tarih: 17.05.2024 16:25 Güncelleme: 17.05.2024 17:46
Nöbetçi öğretmene meydan dayağı

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Öğretmene şiddet olaylarına Erzurum’da bir yenisi eklendi. Yasak olmasına rağmen okul bahçesine girmekte direten bir öğrencinin ailesi, kendisini uyaran Nöbetçi Öğretmeni öfkeli ağabey anne babasının yanında darp etti. Nöbetçi Öğretmeni öfkeli ağabeyin elinden kurtarmak isteyen diğer öğretmenler de saldırıdan nasibini aldı. Sabah saatlerinde Dadaşkent Vali Vefik Kitapçıgil İlkokulunda meydana gelen olay, iddialara göre şöyle gelişti. Dün sabah saat 08.50 sularında okul bahçesine girmek isteyen öğrencinin ağabeyi, öğretmen A.Y tarafından uyarıldı. A.Y,  Bakanlığın talimatı ile Velilerin Okul bahçesine girmesinin yasaklandığı uyarısını yapıp, yasağa uymasını istedi. 

YASAĞI DİNLEMEYİP SALDIRDI

Uyarıyı dinlemeyen öfkeli ağabey, öğretmen ile önce tartışıp sonra darp etmeye başladı. Saldırıya maruz kalan Öğretmene yardıma giden diğer öğretmenler de, öfkeli Veli tarafından darp edildi. Saldırgan ağabeyi anne babasının sakinleştirmemesi de gözlerden kaçmadı. Eğitimcilere yönelik yaşanan şiddet olaylarına tepki gösteren Öğretmenler, bu tarz olayların yaşanmasını istemediklerini ifade edip, okullarda güvenlik önlemlerinin artırılmasını istediler. Bu arada Velinin Öğretmeni darp ettiği okul çevresinde herhangi bir kolluk kuvveti bulunmadığı öğrenildi. Öğretmene yapılan saldırıya, başta eğitim camiası olmak üzere, öğrenci velilerinden de büyük tepki geldi. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma sürüyor.