Okul Servisçileri Şikayetçi

Okul servisçileri şikayetçi oldukları durumları anlattılar.

Tarih: 19.09.2024 17:55
Okul Servisçileri Şikayetçi

www.erzurumgunebakis.com / Dilan ÇOŞKUN

Her meslek grubunda olduğu gibi servisçilikte de yaşanan bazı sorunlar var. Gerek fiyat gerekse velilerden kaynaklanan problemler çıkıyor. 

Yeni öğretim yılının başlamasıyla okul servisleri de mesaiye başlamış oldu. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı( UKM) okul servis ücretlerini  geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Ancak fiyatların yetersiz olduğunu söyleyen servisçiler memnun kalmadıklarını söylüyorlar. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Erzurum Öğrenci Servisleri ve Personel Taşıyıcıları Derneği Başkanı Zafer Kerem Muharremoğlu, “ Erzurum’da yüzde 30 zam geldi. İstanbul, Ankara’da ise yüzde 40 civarında bir zam geldi. Biz de yüzde 40 oranında zam istiyorduk fakat karar böyle çıktı. Bizi çok mutlu etmedi bu durum. İfadelerini kullandı. 

Rehber Öğretmen ücretli olduğu için velilerin sıkıntı çıkardığını ifade eden Muharremoğlu. “ 400 TL’de Rehber Öğretmen için alıyoruz fakat bazı veliler bunu istemiyor. Biz kanunu uyguluyoruz yani mecburi bir şey. Durumu iyi olmayan veliler oluyor onlar da zorluk yaşıyor. Böyle bir şart var fakat maddi sıkıntı yaşayan veliler var .Bizde zor durumda kalıyoruz.” Dedi. 

Veliler Sözleşmeden Kaçıyor 

Sözleşme yapmak istediklerini fakat velilerin kabul etmediğini söyleyen Muharremoğlu, “ Sözleşme olmadığı için veli beni şikayet de etse hiç bir şey olmuyor. Sözleşme hem benim hem velilerin hakkını koruyor. Erzurum’a sözleşmeyi empoze ettiremedik. Veliler yaptırmak istemiyor çünkü sadece soğuk havalarda servis tutuyor diğer aylar alıyor çocuğu. Sözleşme olursa 9 aylık peşin ödeme verir ve çocuğu servisten alamaz. Büyük şehirler bu şekilde çalışıyor. Bizde istiyoruz fakat Erzurum’da mümkün değil.” Açıklamalarında bulundu.