Okul Sporları Dart Türkiye Şampiyonası Heyecanı Sona Erdi

Türkiye’nin gelecekteki en iyi dartçılarının mücadele ettiği Okul Sporları Yıldızlar Dart Türkiye Şampiyonası, Erzurum’da tamamlandı.

Tarih: 06.05.2024 19:30
Okul Sporları Dart Türkiye Şampiyonası Heyecanı Sona Erdi

www.erzurumgunebakis.com / Halil İbrahim AKTAŞ

Erzurum’un ev sahipliğinde gerçekleşen Okul Sporları Yıldızlar Dart Türkiye Şampiyonası ile Erzurum, Türkiye’nin en iyi dartçılarını ağırladı. Aziziye Spor Salonu’nda gerçekleşen Türkiye Şampiyonası’na yoğun bir katılım olması sebebiyle Aziziye Spor Salonu dolup taştı. Şampiyonaya kızlarda 19 okul, erkeklerde 20 okul olmak üzere toplam 39 okul, Erzurum’da Türkiye Şampiyonu olmak için mücadele ettiler.

Kızlar ve erkeklerin final müsabakaları ise nefes kesti. Birbirinden isabetli atışlar gerçekleştiren sporcuların mücadeleleri, sporseverlere büyük bir seyir zevki sundu. Kızlarda gerçekleşen final karşılaşmalarında çıktığı bütün karşılaşmalardan galip gelen Denizli Hacı Ali Bilal Cumhuriyet Ortaokulu, Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonu oldu. 

Erkeklerde ise yarı finalde Denizli Yatağan Cumhuriyet Ortaokulu ile karşılaşan Mersin Gözne Ortaokulu, yarı final karşılaşmasında Denizli Yatağan Cumhuriyet Ortaokulu’nu yenerek adını finale yazdırdı. Final mücadelesine çıkan Mersin Gözne Ortaokulu, finalde Bitlis Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu’nu da yenerek Okul Sporları Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonu oldu.

 

Yıldız Kızlar 

1) Denizli Hacı Ali Bilal Cumhuriyet Ortaokulu

2) Denizli Yatağan Cumhuriyet Ortaokulu

3) Konya Karatay Belediyesi İmam Hatip Ortaokulu

4) Kilis 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu

Yıldız Erkekler

1) Mersin Gözne Ortaokulu

2) Bitlis Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu

3) Niğde 19 Mayıs Ortaokulu

4) Denizli Yatağan Cumhuriyet Ortaokulu