Okul Sporları Gençler Dart Türkiye Şampiyonası Erzurum'da Tamamlandı

Gençler kategorisinde Türkiye’nin en iyi dartçılarının mücadele ettiği Okul Sporları Gençler Dart Türkiye Şampiyonası, Erzurum’da tamamlandı.

Tarih: 04.05.2024 18:09 Güncelleme: 04.05.2024 21:40
Okul Sporları Gençler Dart Türkiye Şampiyonası Erzurum

www.erzurumgunebakis.com / Halil İbrahim AKTAŞ

Okul Sporları Gençler Dart Türkiye Şampiyonası ile Erzurum 16 okulu misafir etti. 16 okuldan toplam 160 sporcunun Aziziye Spor Salonu’nda mücadele ettiği Okul Sporları Gençler Dart Türkiye Şampiyonası mücadeleleri nefes kesti. Bugün gerçekleşen final maçları sonrasında kızlarda ve erkeklerde Türkiye Şampiyonu olan okullar belli oldu.

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Profesör Doktor Mutlu Türkmen, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Ahmet Çelebi ve Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürü Yaşar Elen bugün gerçekleşen final müsabakalarını birlikte takip ettiler. Final müsabakalarının ardından gerçekleşen ödül töreninde sporculara ödüllerini, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Profesör Doktor Mutlu Türkmen, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Ahmet Çelebi ve Boccce Bowling ve Dart İl Temsilcisi Vildan Danış Koç takdim etti.  

Kızlarda final müsabakasında Denizli Yatağan Müftü Arif Akşit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kilis Mehmet Abdi Bulut Spor Lisesi arasında gerçekleşti. Final müsabakasında gösterdiği başarılı performans ile Denizli Yatağan Müftü Arif Akşit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi genç kızlarda şampiyonluk kupasını kaldıran taraf oldu.

Erkeklerde ise finalde karşılaşan okullar, Özel Ankara Aziziye Anadolu Lisesi ile Gaziantep Şehit Kamil Anadolu Lisesi oldu. Finalde çok iyi atışlar gerçekleştiren Özel Ankara Aziziye Anadolu Lisesi öğrencileri, şampiyonluk kupasını okullarına getirmeyi başardılar.

Kızlarda Derece Elde Eden Okullar

1) Denizli Yatağan Müftü Arif Akşit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

2) Kilis Mehmet Abdi Bulut Spor Lisesi

3) Ordu Ünye Anadolu Lisesi

4) Malatya Kolukısa Anadolu Lisesi

Erkeklerde Derece Elde Eden Okullar

1) Ankara Özel Ankara Aziziye Anadolu Lisesi

2) Gaziantep Şehit Kamil Anadolu Lisesi

3) Şanlıurfa Atatürk Anadolu Lisesi

4) Antalya Spor Lisesi