Otomobilinizdeki Sigara Yanığını Bu Yöntemle Onarın!

Otomobillerde oluşan sigara yanıkları can sıkıcı olabilir. Peki, bu yanıkları kolayca nasıl onarabilirsiniz?

Tarih: 26.05.2024 11:15
Otomobilinizdeki Sigara Yanığını Bu Yöntemle Onarın!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Dikkatsizlik sonucu otomobillerde oluşan sigara yanıkları, araç sahiplerinin başını ağrıtan sorunlardan biridir. Sigara yanığı olan bir otomobilin değeri bile düşebilir. Bu nedenle, sigara yanıklarını onarmanın pratik yöntemleri sıkça araştırılıyor. Arabalarında sigara yanıkları olan kişiler, bu hasarı masrafsız bir şekilde onarabilmenin yollarını merak ediyorlar.

İKİ MALZEME İLE KOLAY ÇÖZÜM

Sigara yanıkları, sadece iki malzeme kullanılarak maliyetsiz bir şekilde onarılabilir. Otomobil döşemelerinde meydana gelen sigara yanıkları, oldukça çirkin bir görüntü oluşturur. Ancak, tamirciye veya döşemeciye gitmeden bu kusurlu durumları ortadan kaldırmanın çok kolay olduğunu öğrenmek birçok kişiyi şaşırtıyor.

Bu sorunu çözmek için ihtiyacınız olan iki malzeme: japon yapıştırıcısı ve tıraş bıçağı.

ADIM ADIM SİGARA YANIĞI ONARIMI

  • Tıraşlama: İlk olarak, tıraş bıçağı ile yanık kısmı dikkatlice tıraşlayın. Bu işlem sırasında döşemeye zarar vermemeye özen gösterin. Döşemeden çıkan küçük tüyleri toplayın ve bir kapta bir araya getirin. Bu tüyler, sigara yanığı olan alanı kapatmak için kullanılacaktır.
  • Yapıştırma: İkinci aşamada, japon yapıştırıcısını yanık alanına dikkatlice sürün. Yapıştırıcıyı çok ince bir tabaka halinde kullanmaya özen gösterin, fazla sürüldüğünde o bölge kabarık görünebilir ve işlem başarısız olabilir.
  • Tüyleri yerleştirme: Japon yapıştırıcısının üzerine, daha önce döşemeden topladığınız küçük tüyleri dikkatlice yerleştirin. Bu işlemi yaparken fazla baskı uygulamaktan kaçının. Tüylerin bölgeyi tamamen kapatmasını sağlayın.
  • Kuruma: Yapıştırıcı kuruduktan sonra, sigara yanığı görüntüsünden tamamen kurtulmuş olacaksınız.