Pazarlarda veresiye Sona Erdi, İban ve Kredi Kartı Dönemi Başladı

Geleneksel alışveriş anlayışı, teknolojinin ve dijital ödemelerin etkisiyle köklü bir değişim yaşıyor.

Tarih: 08.05.2024 16:47
Pazarlarda veresiye Sona Erdi, İban ve Kredi Kartı Dönemi Başladı

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Pazarlarda artık veresiye defterleri ve nakit ödemelerin yerini, modern ödeme yöntemleri alıyor. 

Teknolojinin hızlı ilerlemesi ve dijitalleşme, günlük alışveriş alışkanlıklarımızı kökten değiştiriyorken, Kredi kartları da artık sadece büyük alışveriş merkezlerinde değil, pazarlarda dahi aktif olarak kullanılmaya başlandı. 

Pazar alışverişlerinde, satıcıların tezgahlarının önü artık nakit ve veresiye defterleri yerine, POS cihazlarıyla donatılmış durumdayken tüketiciler, sebzeden meyveye, kıyafetten ev eşyasına kadar birçok ürünü kredi kartlarıyla ödeyebiliyorlar.

Pazar satıcıları bu durumunun kendileri için avantajlı olduğunu belirtirken, “pazarlarda kredi kartı kullanımı bizler için birçok avantaj sağlıyor çünkü veresiye olarak verdiğimiz ürünlerin ücretleri ya çok geç geliyor ya da hiç gelmiyor. Bunun yanında ücreti ödenmeyen ürünü alıp kullanıp geri getirenler veya iade edenler bile olabiliyor” ifadelerini kullandılar. 

Alıcılar ise kredi kartı kullanımının artmasıyla birlikte samimiyet ve sohbetin azaldığına dair endişelerini dile getirirken, vatandaşlar da bu değişimi hissederek geleneksel alışveriş deneyiminden uzaklaştıklarını ifade ettiler.

Alıcılar, “pazarcıların kredi kartı kullanmasıyla birlikte müşterilerle aralarındaki samimiyet azalmaya başladı. 

Eskiden pazarda alışveriş yaparken pazarcılarla sohbet etmek ve onlarla samimi ilişkiler kurmak keyifli oluyordu. Pazarcılar, sohbet esnasında müşterilerin taleplerini ve tercihlerini daha iyi anlıyorlardı ama şimdi, kredi kartıyla ödeme yapıldığında bu samimiyetin ve sohbetin azaldı” diye konuştular.