Tarih: 16.03.2018 08:00

RAKAMLAR DA BİZİ DESTEKLEDİ HAVAYA GİRELİM UÇUŞA GEÇELİM

Facebook Twitter Linked-in

Mahmut AKDAĞ

Erzurum dış turizmde adeta ?İranlı turist? patlaması yaşadı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü´nden elde edilen veriler, İran´ın Erzurum için katma değeri oldukça yüksek bir turizm potansiyeli olduğunu gözler önüne sererken, istatistik rakamlar, Gazeteniz GÜNEBAKIŞ´ın yaptığı uçak seferleri çağrısındaki haklılık payını da ortaya koydu. Erzurum´la İran´ın Tebriz kenti arasında karşılıklı uçak seferlerinin yeniden başlatılması için kamuoyu oluşturmaya devam eden GÜNEBAKIŞ´a bir değerlendirme de, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz´dan geldi. Almaz, Erzurum´a İran´dan sadece 9 günde 23 bin turist geldiğine dikkati çekerek, ?Erzurum´la İran´ın Tebriz şehri arasında karşılıklı uçak seferlerinin başlatılması demek, katma değeri yüksek bir turizm hacmi demek? ifadesini kullandı.

 YILIN DÖRT MEVSİMİ İLGİ GÖRÜYORUZ

İranlı turistlerin sadece kış sezonunda değil, Erzurum´a yılın dört mevsiminde de büyük ilgi gösterdiklerinin altını çizen İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, ?Ulaşımdaki çeşitli olanaksızlıklara rağmen İranlı turistlerin böylesine büyük ilgi gösterdikleri Erzurum´da, bir de uçak seferleri olsa, turizm alır başını gider? diye konuştu.

Erzurum´un sahip olduğu turizm çeşitliliğinin yabancı turistler için adeta bir çekim alanı niteliğinde olduğunu dile getiren Cemal Almaz, ?Turizmde ulaşım imkanları ve tanıtım büyük önem taşıyor. Erzurum´la İran´ın Tebriz kenti birbirlerine sadece mesafe olarak değil, aynı zamanda kültürel açıdan da yakın şehirler. Dolayısıyla bize düşen ulaşımı çok daha kolay hale getirmek ve buna paralel olarak Erzurum´daki turizm imkanlarının tanıtımını yapmak? şeklinde konuştu.

GÜNEBAKIŞ´IN ÇAĞRISI ÇOK ÖNEMLİ

GÜNEBAKIŞ´ın uçak seferleriyle ilgili olarak yaptığı çağrının çok önemli olduğunu dile getiren İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, toplumun tüm kesinlerinin bu çağrıya kulak vermesi gerektiğini belirterek, ?Kaldı ki, İran´ın Tebriz kenti ile Erzurum zaten kardeş şehir. Bu yüzden her iki kent arasında sosyal, kültürel, ticari her türlü işbirliği rahatlıkla yapılabilir. Bu süreçten doğal olarak turizm de nasibini alır? dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —