Sabahları aç karnına bir kaşık için, rahatlayın!

Bağırsaklarınız anında çalışacak, kabızlık sorununuz bitecek!

Tarih: 25.05.2024 16:16
Sabahları aç karnına bir kaşık için, rahatlayın!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Kabızlık, günümüzde pek çok kişinin şikâyet ettiği yaygın bir sorun haline geldi. 

Günlük hayatın stresi, yeterli miktarda su içmemek ve sağlıklı beslenmemek, kabızlığın başlıca nedenleri arasında yer alıyor. İşte aç karnına tüketmeniz gereken mucizevi çözüm!

KABIZLIK İÇİN DOĞAL ÇÖZÜM

Dünya genelinde pek çok kişi kabızlık sorunuyla mücadele ediyor. İlaç kullanmadan bu sorunu doğal yollarla çözmek isteyenler için mükemmel bir önerimiz var! Kabızlığı gidermek için pek çok kişi aç karnına kuru kayısı veya erik tüketiyor. Ancak, bunun yanı sıra mucizevi bir besin olan zeytinyağının da kabızlığı çözdüğü ortaya çıktı.

KABIZLIK NASIL GEÇER?

Kabızlık için birçok çözüm mevcut. Zıplamak, bol su içmek, lifli gıdalar tüketmek gibi yöntemler kabızlığı hafifletebilir. Ancak, sabahları aç karnına tüketilen zeytinyağı, bağırsaklarınızı anında çalıştırarak gün içinde tuvalete daha rahat çıkmanızı sağlayacak.

ZEYTİNYAĞINI İHMAL ETMEYİN

Evlerin olmazsa olmazı olan zeytinyağı, vücut için son derece faydalıdır. Uzmanlar, sabah aç karnına tüketilen zeytinyağının kabızlık üzerinde ciddi etkisi olduğunu belirtiyor. Kabızlık, bağırsak hareketlerinde yavaşlama sonucu oluşan yaygın bir sorundur. Dışkı çok sert veya çok küçük olabilir ve tuvalete çıkarken zorlanma hissi varsa, bu kabızlık olarak adlandırılır.

AÇ KARNINA TÜKETİN

Uzmanlar, zeytinyağındaki yağların bağırsakların içini yumuşatarak dışkının geçişini kolaylaştırdığını belirtiyor. Ayrıca, dışkının daha fazla su tutmasına ve daha yumuşak kalmasına yardımcı olabilir. Sabahları aç karnına içilen bir yemek kaşığı zeytinyağı, birçok sağlıklı yetişkin için kabızlığı giderebilir. Ancak, bir yemek kaşığından fazla alınmamalıdır. Daha da önemlisi, öncelikle kabızlığın sebebi bulunmalıdır.