SAĞLIKLI BESLENMENİN YOLU EKMEKTEN GEÇİYOR

Son zamanlarda ölüm oranlarına bakıldığında Erzurum'da sağlık açısından dolaşım sistemi ölümleri fazlalığı dikkat çekti.

Tarih: 25.06.2024 15:43 Güncelleme: 25.06.2024 15:59
SAĞLIKLI BESLENMENİN YOLU EKMEKTEN GEÇİYOR

www.erzurumgunebakis.com / Fatma EVİN

 Diyetisyenler, diğer yiyecekler de olduğu gibi normal ekmek tüketiminin de sağlık açısından zararlı olduğunu söylüyor. Dolaşım sistemi ölümlerinin artışı ile birlikte normal ekmek yerine Tam buğday ekmeği ve Çavdar ekmeğinin tüketilmesi gerektiğini vurguladılar. 

Fırıncıların en çok sattıkları ekmekler

Erzurum’da fırıncı esnafı olan Yılmaz Bayramoğlu, Tam buğday ekmeğinin ve Çavdar ekmeğinin son 4 yılda satışlarının arttığını söyledi. Bayramoğlu, “ Tam buğday ekmeği özellikle kilo problemi olan vatandaşların zayıflamak için kullandıkları bir ekmektir. Özellikle bu ekmeğin içinde bulunan Ruşeym  maddesi ekmeğin içinde kalıyor ve direkt vücuda etki ediyor. Diğer normal ekmeklerde yoktur. Çavdar ekmeğini ise tansiyon ve şeker hastalığı olan vatandaşlar çokça tercih ediyor.” diye konuştu. Sözlerine devam eden Bayramoğlu, “ Bunların yanı sıra Mısır ekmeği de çölyak hastalarına iyi gelmekte ve oldukça satılmaktadır. “ Dedi.

Fiyatları 

Normal ekmek 7,50 TL

Tam buğday ekmek 8,50 TL

Çavdar ekmek 8,50 TL

Mısır ekmek 10 TL