Tarih: 20.09.2024 18:50

Sağlıklı Diş Eti İçin Erken Teşhis

Facebook Twitter Linked-in

www.erzurumgunebakis.com / Dilan ÇOŞKUN

Sağlıklı bir gülümseme, sadece estetik bir kaygı değil, aynı zamanda genel sağlığımızın bir göstergesi. Ancak, çoğu zaman göz ardı edilen diş eti hastalıkları, bu güzel gülümsemeyi tehdit eden önemli bir sağlık sorunu. 

Diş eti hastalıkları, dişleri çevreleyen dokularda başlayan enfeksiyonlar. Başlangıçta hafif belirtilerle ortaya çıkan bu hastalık, tedavi edilmediği takdirde diş kaybına kadar giden ciddi sonuçlara yol açabilir.

6 ayda bir diş kontrolüne gidilmesi gerektiğini söyleyen Diş Hekimi Uzmanları, " Kontrolleri sıklıkla yaptırmamız gerek. Erken teşhis, dişin çekilmesini engeller. Erken teşhis ile dişteki taşlamayı temizleyerek, kemik erimesini ve diş eti çekilmesini engelliyoruz. Böylelikle dişi kurtarmış oluyoruz. Herkesi diş kontrolüne davet ediyoruz. Erken tanı çok önemli. " İfadelerini kullandı. 

Son olarak Diş fırçalama tekniklerinden de bahseden Uzmanlar," Üst dişlerde 45 derecelik açı veriyoruz fırçaya. Alt dişlere de aynı şekilde yukarı doğru olacak şekilde . Bilek hareketi ile süpürme tekniği ile fırçalıyoruz dişlerimizi. Buna karmaşık fırçalama teknikleri deniliyor. Bu şekilde doğru ve sağlıklı bir diş fırçalama oluyor. " Açıklamalarında bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —