SAHTE PARFÜMLERE DİKKAT!

Sahte parfüm körlükten kansere kadar birçok sağlık sorununa neden olabiliyor.

Tarih: 30.06.2024 22:47
SAHTE PARFÜMLERE DİKKAT!

 www.erzurumgunebakis.com/ Fatma Evin

Pazarlarda, kozmetik dükkânlarında ya da kozmetik satışı olmayan dükkânlarda dahi parfümlerin satıldığı görülürken vatandaşlar hayat pahalılığı içinde en uygun ya da ucuz ürünü ararken bazı risklerle de karşı karşıya kalıyor.

 Vatandaşları kozmetik, parfüm alışverişlerinde dikkatli olmaları konusunda uyaran kozmetikçiler, Parfüm ve kozmetik ürünleri direkt cilde temaslı ürünler olduğu için sahte ürünlerden kaçınması gerektiğini söylediler.

Kozmetikçiler,” Parfüm ve kozmetik ürünleri direkt cilde temaslı ürünler olduğu için sahte ürünlerden kaçınmak lazım. Cildin altına temas eden ürünlerde kanser riski, alerji gibi sağlıksal problemlere yol açabilir. Burada aldığımız ürünlerin orijinal olması, ürünün kontrol edilmesi çok önemli. Vatandaşlar güvendiği mağazalardan, orijinal satış yerlerinden alması gerekmekte. Piyasada fiyatların yükselmesinden kaynaklı merdiven altı firmalar ucuz ürünleri piyasaya sürerek vatandaşları cezbediyor ama bunu kullanmaları uygun değil. Alırken ucuza alır ama tedavisi daha pahalıya neden olabilir. Yani ucuz mal ararken sağlıklarından olabilirler. Son dönemlerde neredeyse her köşe başında açık parfüm satan büfelere rastlanabiliyor. Açıkta satılan bu tür parfümler ciltte alerjiden, lekelenmeye kadar onlarca soruna neden olabilir. Açık parfümlerde kimyasal madde oranı çok daha fazla. Bu ürünler deride çok büyük hasar bırakabilir. Özellikle yanma, kızarıklık, şişlik, yanık gibi etkiler meydana getirebiliyor. Uzun dönem kullanıldığında özellikle boyun ve yüz bölgelerinde kalıcı lekelenmelere yol açabilir.”