SATILMAYAN KURBANLIKLARI (ESK) ALACAK

Erzurum Et ve Süt Kurumu Müdürlüğü Kurban Bayramı nedeniyle yetiştiriciler tarafından hayvan pazarlarına getirilen ancak satılamayan hayvanları satın alınacak.

Tarih: 27.06.2024 23:16
SATILMAYAN KURBANLIKLARI (ESK) ALACAK

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru

Hayvanlarını satmak isteyen üreticilerin ise 20-28 Haziran tarihleri arasında Erzurum ve Süt Kurumu Kombina Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerektiğini ifade eden Erzurum Et ve Süt Kurumu Müdürlüğü yetkilileri, hayvan sahipleri satılacak olan hayvanlarına ait kimlik bilgileri ile kurbanlık hayvan satış noktasında başvurmalarının yeterli olacağını söylediler.

Erzurum Et ve Süt Kurumu Müdürlüğü yetkilileri,” Kurbanlık hayvanlarını satmak için pazara getiren üreticilerin satamadığı hayvanlar, üreticilerin bakım, besleme ve taşıma maliyeti dikkate alınarak oluşturulan Kurbanlık Hayvanların Alım Tarifesinden karkas et olarak kurumuz tarafından alınacak. Hayvanlarını satmak isteyen üreticilerin, 20-28 Haziran tarihleri arasında en yakın ESK Kombina Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekecek. Üreticilerin hayvanlarına ait kimlik bilgileri, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince kurban satışı için verilen sevk raporları, kurban pazar yeri giriş ve kira belgesiyle başvurmaları yeterli olacak. Üreticilere kolaylık sağlamak için hayvanlar bulundukları yere en yakın kesimhanede kestirilecektir. Üreticilerimizin bulundukları illere göre başvuru yapabileceklerdir.”