Satranç İl Temsilcisi Yıldırım'dan Dünya Satranç Günü Mesajı

Türkiye Satranç Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Mehmet Salih Yıldırım, bütün satranççıların Dünya Satranç Günü’nü kutladı.

Tarih: 20.07.2024 23:19
Satranç İl Temsilcisi Yıldırım

www.erzurumgunebakis.com / Halil İbrahim AKTAŞ
Türkiye Satranç Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Mehmet Salih Yıldırım, 20 Temmuz Dünya Satranç Günü’nde bütün satranççıların, Dünya Satranç Günü’nü kutladı. Satranç İl Temsilcisi Mehmet Salih Yıldırım, satrancın hayatında önemli bir yer tuttuğunu hem hobi olarak hem de hayat tarzı olarak satrancın hayat tarzını etkilediğini söyledi. İl Temsilcisi Yıldırım, 64 karede toplam 32 taş ile oynanan satrancın çocuklar için çok büyük bir dünya açtığını ifade etti. Satrancın çocuklar için belirli kurallar içinde hareket etmeyi, planlama yapmayı, strateji oluşturmayı öğrettiğini söyleyen Yıldırım, hayatta da bir şeyleri başarmak için planlı bir şekilde belirli stratejiler ile hareket ederek başarmayı, çocukların satranç ile öğrendiklerini aktardı. 
Satranç İl Temsilcisi Mehmet Salih Yıldırım, satranç oynayan çocukların strateji belirleme ve düşünme yeteneklerinin gelişirken çocukların kendilerine duydukları özgüvenin de arttığını belirtti.  İl Temsilcisi Yıldırım, satranç turnuvaları düzenledikleri, vatandaşları satranç lisansı çıkararak turnuvalara katılmayı davet etti. Mehmet Salih Yıldırım, satranççıların Dünya Satranç Günlerini kutlayarak sözlerini tamamladı.