Şehir Planlaması Ne Kadar İyiyse Engelli Bireye de Hayat Daha Kolay

Engelli vatandaşlarımıza yönelik hayatı daha da kolay hale getirmek için hizmetler yapılmalıdır. Erzurum şehrinde ne tür hizmetler var ve yeterli mi? Başkan Sadullah Efe açıklamalar da bulundu.

Araştırma-İnceleme 7.07.2024 11:55:00 0

www.erzurumgunebakis.com / Fatma EVİN

Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Sadullah Efe, şehir planlamasına bakılınca daha önce dikkate alınmayan hususlar mevcut diyerek; “ Cadde ve sokakların düzenlenmesi özellikle kaldırımlar eksik kalmış durumda. Şimdi kaldırım yüksekliği zamanında 30 santim ile dikkate alındığı için eğimi engelli vatandaşlarımıza uygun olmuyor eğer 12 santim ile verilseydi daha iyi olurdu. Bazı rampalar var ama çocuk arabası dahi çıkamıyor hani tekerlekli sandalyeli birey nasıl yapacak.” Diye konuştu. 

“Çalışmalar var ama standartlara uygun değil ”

Erzurum’da engelli bireylere yönelik çalışmalar var hatta diğer illere göre çok daha iyi ama standartlara uygun değil diyerek sözlerine devam eden Efe, “Hakkını yememek gerekiyor yani şehrimizde yine hizmetler yapılmış ama tekrar söyleyeyim şehir planlaması baştan eksik bir şekilde tasarlanmıştır. Aile ve sosyal çalışma bakanlığı zaten bütün illerde erişim komisyonları oluşturmuştur. Bizlerde dernek olarak buna ilaveten şehirde erişimi sağladık. Ana caddeler ve arka sokaklar da buna dahildir. Buralarda bulunan rampalar var ama standartlara uygun değil. Belediye ile görüşme sağladık ve önümüzdeki günlerde tekrardan komisyon toplanacak. Akıllı kent olması yolunda dernek olarak elimizden geleni yapacağız.” Dedi. Son olarak Efe, “ Camilerde bulunan ibadethanelerin de engelli bireylere daha uygun hale getirilmesini istiyoruz.” Diye vurguladı.