Sivrisineklerden kurtulmanın basit yolu! Hemen bu akşam deneyin

Havaların ısınmasıyla birlikte sivrisinekler de ortaya çıkmaya başladı.

Tarih: 02.07.2024 13:21
Sivrisineklerden kurtulmanın basit yolu! Hemen bu akşam deneyin

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Havaların ısınmasıyla birlikte sivrisinekler de ortaya çıkmaya başladı. 

Yaz aylarında sıkça karşılaşılan bu sorundan kurtulmak aslında sandığınızdan daha kolay! Evinize sivrisineklerin girmesini engellemek için bu basit yöntemi hemen bu akşam deneyin.

KIMYASAL İÇERIKLERDEN UZAK DURUN

Sivrisineklerden kurtulmak için çoğu insan kimyasal ilaçlara başvuruyor. Ancak, bu tür ürünler evcil hayvanlar ve bebekler için ciddi riskler oluşturabilir. Daha güvenli ve doğal yöntemlere yönelmek en sağlıklısı olacaktır.

DOĞAL YÖNTEMLERLE SIVRISINEKLERDEN KURTULUN

Sivrisineklerin hem sesi hem de ısırması rahatsız edici olabilir. Ayrıca, çeşitli hastalıklar taşıma riski de bulunur. İşte sivrisinekleri evinizden uzak tutmanın doğal bir yolu:

Bu gece hemen deneyin

Yazın sıcak günlerinde, perdelerinizi kapatsanız bile sivrisinekler evinize girebilir. Ancak, keskin kokulu bitkilerle hazırlanan mumlar bu soruna çözüm olabilir. Nane, lavanta, kekik ve fesleğen gibi keskin kokular sivrisinekleri uzak tutar. Özellikle nane kokusunun etkili olduğu bilinmektedir.

Kokulu mum bulamıyorsanız, aktarlardan alabileceğiniz esansiyel yağları kullanabilirsiniz. Bu yağlar da sivrisinekleri evinizden uzak tutacaktır.

Eğer bu yöntemleri kullanmak istemiyorsanız, pencerelerinize sık dokulu sineklik taktırabilirsiniz. Bu, sivrisineklerin evinize girmesini engelleyecektir.

SIVRISINEK ISIRIĞI SONRASI KAŞINTIYI NASIL GEÇIRIRIZ?

Sivrisinek ısırıkları sonrasında oluşan kaşıntı ve kırmızı izler can sıkıcı olabilir. Ancak bu izler kısa sürede geçecektir. Kaşıntı hissinin hafiflemesi için öncelikle kaşımamaya özen göstermelisiniz. İşte kaşıntıyı hafifletmek için yapabilecekleriniz:

Isırılan yeri soğuk su ile yıkayın.

  • Aloe vera jel kullanabilirsiniz.
  • Eczanelerden kaşıntı için satılan kremleri kullanabilirsiniz (önce doktorunuza danışın).
  • Sabunlu su ile yıkayın.
  • Kaşımadan durabilirseniz, kaşıntı hissi 1-2 gün içinde geçecek ve 3-4 gün içinde kızarıklık ortadan kalkacaktır.

Bu basit ve doğal yöntemlerle sivrisineklerin evinize girmesini engelleyebilir ve ısırıkların yol açtığı rahatsızlıkları hafifletebilirsiniz. Hemen bu akşam deneyin ve farkı görün!