SÜRGÜN NİTELİĞİNDE TAYİN!

Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksel Okulu’nda görev yapan, Genel İdari Hizmetleri Memuru B.K, sürgün niteliğinde tayin yedi.

Tarih: 26.07.2024 17:37 Güncelleme: 26.07.2024 17:46
SÜRGÜN NİTELİĞİNDE TAYİN!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Aktarılan bilgilere göre, Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nda görev yapan, yüzde 86 bedensel engelli, Genel İdari Hizmetleri Memuru B.K, yüksek okul yöneticileri tarafından ağır bir şekilde mobbinge uğradığı belirtildi. 

Elde edilen bilgilere göre, aynı birimde görevli bir işçi ve diğer hizmetli çalışan ile açtığı davayı kazandıktan sonra yüksek okul müdürü yöneticileri ve yüksekokul sekreteri tarafından istenmeyen personel olarak ilan edilmiş ve devamında mobbing uygulanmaya başlanmış.

“ÇAYA ATTIĞIM ŞEKERDEN TUTUN...”

Baskılar soncunda açtığı davayı kazandıktan sonra B.K, kurum yöneticileri tarafından dava açması sebebiyle şiddetli bir şekilde mobbinge maruz kalmaya devam ettiği ifade edildi. “Çaya attığım şekerden tutun, eşimin beni telefonla aramasına kadar, yaptığım her harekete bir kılıf uydurup laf ediyorlar,” diyen B.K, durumu bu şekilde anlattı. 

Üyesi olduğu sendikanın yetkilileri ise, durum hakkında “Bu tayin B.K adlı memurumuzu çok feci bir şekilde zora sokacaktır. B.K, şehir merkezindeki daha donanımlı hastanelere gidip gelmekte sorun yaşayacaktır. Zaten yürüme konusunda aşırı derece de zorluk çeken arkadaşımız, herhangi bir sağlıksal durumda 160 km uzaklıkta olan Hınıs ilçesinden şehre, sürekli gelip gidecek ve bu da onun için fazladan bir maliyet teşkil edecektir,” dedi.

REKTÖR ÇOMAKLI DURUMA GÖZ YUMDU! 

Atatürk Üniversite Rektörü Ömer Çomaklı, ağır mobbinge maruz kalan memur B.K’nın durumuna göz yumarak, “sürgün” niteliğindeki tayini onayladı. 

Bir bacağı protezli olan, yüzde 86 engeli olan, evli ve yürümekte zorluk çeken B.K mağduriyetini gidermek için sesini duyurmaya çalıştı. 

Edinilen son bilgilere göre Rektör Çomaklı’nın, burada yapılanlara müdahale etmek, yaşanan mağduriyeti gidermek ve mağdur olanlara kucak açmak yerine, kurumda zulüm niteliğin de mobbinge maruz kalan B.K’yı, Hınıs’a tayin edeceği bildiriliyor.