Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin’den Özel Açıklama

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin Taekwondo Federasyonu Başkanlık Seçimi öncesinde önemli açıklamalarda bulundu.

Spor 25.09.2024 17:58:00 0

www.erzurumgunebakis.com / Halil İbrahim AKTAŞ

Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun 20 Ekim 2024 Pazar günü Ankara’da yapılacak olan 6. Olağan Genel Kurul ve 8. Olağan Mali Genel Kurulu’nda mevcut Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin ve diğer başkan adayları, Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanlığı için yarışacaklar. Adaylık başvurularının 10 Ekim 2024 saat 17.00'a kadar devam edeceği Başkanlık yarışını 20 yıldır Türkiye Taekwondo Federasyonu’nu yöneten ve halen mevcut başkan olan Prof. Dr. Metin Şahin’in başkanlık yarışını açık ara önde götürdüğü ve başkan seçilebilmek için yeterli kulüp sayısına şimdiden ulaştığı, taekwondo camiası tarafından söyleniyor.

Seçim öncesinde önemli açıklamalarda bulunan Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, başkanlık görevi yürüttüğüm dönemde Türk taekwondosunu dünya arenasında en üst seviyeye taşımaktan gurur duyduğunu, başarıda istikrarı sağlayarak Türk taekwondosunu daha büyük zaferlere taşıyacaklarını dile getirdi. 2003’ten itibaren Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanlığı görevini yürüten Şahin, 20 yılda Olimpiyat, Paralimpik Oyunları, Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında kyorugi, para taekwondo ve poomsae branşlarında büyük başarılara imza attıklarını vurguladı. Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, Türkiye’nin 2004’te 76.320 taekwondocusu olduğunu, 2024’te güncel durumda ise 782.000 taekwondocusu olduğunu ve taekwondo sporcu sayısının 20 yılda 10 kat arttığını söyledi.

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanlığı’na tekrar aday olan Metin Şahin’e bir destek de Erzurum’dan geldi. Türkiye Taekwondo Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Murat Yamanoğlu, başkanlık seçimlerinde oy kullanma hakkına sahip olan 2 Erzurum kulübünün seçimlerde Metin Şahin’i destekleyeceğini duyurdu. Yamanoğlu, Başkan Şahin’in dünya çapında başarıla imza attığını, Başkan Şahin’in Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin bu şehirde atıldığını, Erzurum taekwondosunun da bu tarihe yakışır başarıla imza atacağını, kendisine daima ifade ettiğini söyledi. Yamanoğlu, Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin’in son 11 ayda 3 Türkiye Şampiyonası’nın da Erzurum’da yapılmasını sağladığını dile getirdi.

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin: 

“"Başarıda istikrar, dünyada itibar" vizyonuyla, uzun yıllardır Türk taekwondosunu dünya arenasında en üst seviyelere taşımaktan gurur duyuyorum.” 

“Dünya Taekwondo Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, Avrupa Taekwondo Birliği Asbaşkanlığı ve Balkan Taekwondo Birliği Başkanlığı gibi üst düzey görevlerle dünyada itibar kazanıp, başarıda istikrar sağladık. Bu güçlü temellerle Türk taekwondosunu gelecekte de daha büyük zaferlere taşıyacağız.” 

“Türkiye Taekwondo Federasyonu, son 20 yılda Olimpiyat, Paralimpik Oyunları, Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında kyorugi, para taekwondo ve poomsae branşlarında büyük başarılara imza atmıştır.”

“Son 20 yıl, Türkiye Taekwondo Federasyonu için tarih yazılan bir dönem oldu. Kyorugi, para taekwondo ve poomsae gibi branşlarda Türkiye, uluslararası arenada önemli bir yer edindi ve Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında sürekli olarak başarılar kazandı. 20 yıl önce sporcu sayımız 76.320 iken şu anda ülkemizdeki taekwondocu sayısı 782.000’dir. 20 yılda sporcu artış oranımız %1000 yani yaklaşık olarak 10 kat arttı.”

Taekwondo Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Murat Yamanoğlu 

“Başkan Şahin’in dünya çapında başarılara imza attığını, ülkemizi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil ederek Dünya Taekwondo ve Avrupa Taekwondo Federasyonlarında üst düzey yöneticilik kademelerine kadar yükseldiğini söyledi. Yamanoğlu, “Ayrıca Erzurum’a olan sevgisini her fırsatta dile getiren başkanımız "Cumhuriyetin temellerinin bu şehirde atıldığını Erzurum taekwondosunun da buna yakışan başarılara imza atması gerektiğini söylemiştir. Son 11 ayda Erzurum’da 3 önemli Türkiye Şampiyonası’nın yapılmasını sağlayan başkanımız, ilimize her türlü desteği vermiştir. Başkanlık seçim sürecinde Erzurum’dan oy kullanma hakkı kazanan 2 kulübümüzle Metin Şahin Başkanımızı desteklemekteyiz. Seçim yarışında başkan adaylığı için başvuracak olanlara da başarılar diler, ülkemiz için hayırlısını temenni ederim." dedi.

Metin Şahin Döneminde Türk Taekwondosunun Elde Ettiği Başarılar

Olimpiyat Oyunları Başarıları (Kyorugi) 

2004 Atina Olimpiyatları: 1 gümüş madalya

2008 Pekin Olimpiyatları: 1 bronz madalya

2012 Londra Olimpiyatları: 1 altın madalya.

2016 Rio Olimpiyatları: 1 gümüş ve 1 bronz madalya

2020 Tokyo Olimpiyatları: 2 bronz madalya

2024 Paris Olimpiyatları: 1 bronz madalya 

Paralimpik Oyunları Başarıları (Para Taekwondo)

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları: 1 gümüş ve 1 bronz madalya

2024 Paris Paralimpik Oyunları: 1 altın madalya, 3 gümüş madalya ve 1 bronz madalya

Dünya Şampiyonası Başarıları (Kyorugi)

2023 Dünya Tekvando Şampiyonası: Türkiye 3 altın madalya kazandı ve takım olarak Dünya Şampiyonu oldu 

2019 Dünya Şampiyonası: 1 altın ve 1 gümüş madalya 

2007 Dünya Şampiyonası: 1 altın madalya 

Avrupa Şampiyonası Başarıları (Kyorugi)

2022 Avrupa Şampiyonası: Türkiye 12, madalya (7 altın, 3 gümüş, 2 bronz) kazandı ve takım olarak Avrupa Şampiyonu oldu.

2016 Avrupa Şampiyonası: 6 madalya 

Para Taekwondo Dünya ve Avrupa Şampiyonaları

2021 Dünya Para Taekwondo Şampiyonası: Türkiye birçok madalya kazandı. 

2022 Avrupa Para Taekwondo Şampiyonası: Türkiye, para taekwondo branşında önemli bir güç haline gelerek birçok madalya kazandı.

Poomsae Dünya ve Avrupa Şampiyonaları

2018 Dünya Poomsae Şampiyonası: Türkiye, poomsae branşında ilk defa dünya çapında başarı elde ederek madalya kazandı.

2022 Avrupa Poomsae Şampiyonası: Türkiye poomsae takımının güçlü performansı ile çok sayıda madalya kazandı.