TAKSİCİLERE VERGİDE İNDİRİM GEREKİYOR

Taksiciler daha önce uygulanan ÖTV indiriminin tekrar yürürlüğe konmasını istiyor.

Tarih: 27.04.2024 22:03 Güncelleme: 28.04.2024 10:58
TAKSİCİLERE VERGİDE İNDİRİM GEREKİYOR

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

 Akaryakıt olmak üzere araç sigortası ve vergilerde yaşanan fahiş yükselişten olumsuz etkilendiklerini belirten ticari taksi esnafı, zor şartlar altında ayakta kalmaya çalıştıklarını ifade ederek sorunlarına çözüm bulunmasını istiyor.

Akaryakıt ve sigorta ücretlerinin aşırı yükselmesinden yakınan taksiciler, destek verilmesini talep ettiklerini söyledi.

Taksiciler, “Gelen son zam sonrası yollarda taksilerin azaldığını ben de görüyorum. Bu fiyatlarla vatandaşımız taksiye binemiyor, esnaf olarak biz de yapılan zamdan memnun değiliz ama maliyetler artıyor ve fiyatlar arttıkça bizim de yapabileceğimiz bir şey olmuyor. Taksici esnafının şu anda yaşadığı en büyük sorunların başında akaryakıt gelmektedir. Her türlü insanla muhatap olduğumuz için çok zor bir meslek yapıyoruz. Yakıt ve parça fiyatlarındaki artışlar bizi çok zorluyor.   Biz taksicilerin isteği yakıt fiyatları ve ÖTV’nin düşürülerek bize destek verilmesini talep ediyoruz.  Yakıta sürekli zam geliyor ama bizim taksimetreye yılda bir zam geliyor.  Vatandaşın binecek parası yok. Üstümüzdeki vergi yükü fazla olduğu için zorlanıyoruz. Yakıt fiyatının aşırı yüksek olması bizi perişan ediyor. Parça fiyatları o kadar yüksek ki arabamız bozulmasın diye dua ediyoruz. Çünkü bunu karşılayacak gücümüz yok. Keşke bizi etkileyen ürünlerde fiyat artmasa, artık düşüş beklemiyoruz ama en azından sabit kalsın. Fiyat sabit kaldığı takdirde esnaf için sıkıntı yaşanmayacaktır.  Artık ne diyeceğimizi şaşırdık, ne söyleyebiliriz bilemiyorum. Yolda arabalar eksildi, bunu net bir şekilde görüyorum. Sarı taksilerin yollarda azalması bir yana şu da var: otobüs ve diğer ulaşım aracı ücretlerindeki artıştan dolayı orada da bir seyreklik söz konusu. Dolar en azından belirli bir aralıkta hareket ediyor ama akaryakıt fiyatı yerinde durmuyor. Vergide indirim gerekiyor.”