Tarih: 20.09.2024 22:46

Telefonları Şarj Ederken Dikkat Edin!

Facebook Twitter Linked-in

www.erzurumgunebakis.com / Dilan ÇOŞKUN

Telefon bataryaları, günümüzün vazgeçilmez cihazları olan akıllı telefonların kalbi konumunda. Yani bataryası ne kadar zarar görürse telefonda aynı şekilde zarar görür. Bu yüzden telefon bataryalarını daha bilinçli kullanmak gerekiyor. Özellikle telefon şarj ederken bataryaya çok fazla zarar veriliyor çünkü telefonlar bilinçsiz şekilde şarj ediliyor. Bataryalar ne kadar dikkatli kullanılırsa telefon ömrü o kadar uzun oluyor. 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan  Trend İletişim Kadir Ağverenli,  telefonların yüzde 10 olunca şarja takılması gerektiğini ve yüzde 100 olduğu an çıkarılması gerektiğini, şarjda çok tutulmamasını söyledi. 

Telefon şarjdayken uğraşılmaması gerektiğini söyleyen Ağverenli, “Telefonla şarjda oynandığı zaman batarya çok zarar görüyor. Aynı şekilde Powerbanklar da en çok zarar verir. Telefonları gece şarja takmayın çünkü geç saatlerde enerjiler kapalı olduğu için güç yüklemesi yapıyor ve bataryaya zarar veriyor.” İfadelerini kullandı. 

Telefonları günlük bir defa kapatıp 5 dakika dinlendirilmesi gerektiğini söyleyen Ağverenli, bu ayrıntılara dikkat edilmesi gerektiğini , edildiği taktirde batarya ömrünün uzayacağını ifade etti. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —