Ticaret Erzurum İl Müdürlüğü denetimlerini aralıksız sürdürüyor

Yaklaşan Kurban Bayramı sebebiyle fırsatçılığı önlemek adına marketlerde başta temel gıda ve ihtiyaç maddeleri olmak üzere tüm ürünlerde denetim devam ediyor.

Tarih: 15.06.2024 15:31
Ticaret Erzurum İl Müdürlüğü denetimlerini aralıksız sürdürüyor

www.erzurumgunebakis.com / Sedanur BİNGÖL

Yaklaşan Kurban Bayramı sebebiyle fırsatçılığı önlemek adına marketlerde başta temel gıda ve ihtiyaç maddeleri olmak üzere tüm ürünlerde denetim devam ediyor. Ürünlerde özellikle fiyat etiketinin olup olmadığı, raflardaki fiyat etiketi ile kasa fiyatı arasında uyumsuzluğun olup olmadığı, etiketlerdeki ürün fiyatının son değişim tarihi ve önceki fiyat bilgileri incelendi.

Erzurum Ticaret İl Müdürlüğü 03, 06 Haziran tarihleri arasında Erzurum merkez ve ilçelerde yapılan denetimler ile kısa bir açıklamada bulundu. 

Yapılan denetimler kapsamında 29 markette 282 üründe fiyat etiketi denetimi yapıldığını ifade eden Erzurum Ticaret İl Müdürlüğü yetkilileri, yeni Fiyat Etiketi Yönetmeliği kapsamında; lokanta, kafe, restaurant ve benzeri yerlerde kapı giriş ve masalarda fiyat listesi bulundurma ile ilgili 52 iş yeri denetlendiğini 5 işletmenin uygun olmadığı tespit edildiğini söylediler.

Erzurum Ticaret İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Fiyat Etiketi Yönetmeliği Kapsamında 29 markette, 282 ürün üzerinde fiyat etiketi denetimi yapılmıştır. Yeni Fiyat Etiketi Yönetmeliği kapsamında; lokanta, kafe, restaurant ve benzeri yerlerde kapı giriş ve masalarda fiyat listesi bulundurma ile ilgili 52 iş yeri denetlenmiş olup, bunlardan 27 iş yerinin uygun, 5 işletmenin de uygun olmadığı tespit edildi. 5 işletmeye idari para cezası uygulandı. Ayrıca 20 iş yerine yazılı uyarı yapılmıştır. Denetimlerimiz günlük devam etmektedir. Kurban Bayramı öncesinde olduğu gibi bayram sonrasında da denetimlerimiz büyük hassasiyet ve özveri ile devam edilecektir. En iyi denetçi vatandaşımızın kendisidir."