TUŞLU TELEFONLARIN HURDASI PARA EDİYOR

Tuşlu telefonların dolayı hurdası bile para ediyor.

Tarih: 26.06.2024 12:49
TUŞLU TELEFONLARIN HURDASI PARA EDİYOR

www.erzurumgunebakis.com/ ZEYNEP AKSAKAL   

Gelişen teknolojiyle unutulmaya yüz tutan tuşlu telefonlar, batarya süresinin uzunluğu, kullanım kolaylığı, fiyatının uygunluğu gibi nedenlerin yanı sıra sosyal medyadan uzak kalmak isteyenler tarafından yeniden tercih edilmeye başlandı.

Tuşlu telefonların hurdasının para ettiğini ifade eden Cep telefon satıcıları, tuşlu telefonların şarjları daha uzun sürdüğünü söylediler.

Cep telefon satıcıları,” Tuşlu telefonları genellikle yaşlı insanlarımız dokunmatikleri kullanamadıkları, askere gidenler orada kameralı telefon kullanmak yasak oluğu için anne ve babalar da liseye başlayan çocuklarına, köylüler ve çobanlar da şebekesi ve batarya ömrü uzun olduğu için tuşlu telefon kullanmayı tercih ediyor. Çünkü tuşlu telefonların hem şarjları daha uzun sürüyor hem de şebekeleri daha iyi çekiyor.  Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla unutulmaya yüz tutan tuşlu telefonlar yeniden popüler olmaya başladı. Akıllı telefon fiyatlarından ucuz olan tuşlu telefonlar, sosyal medyadan uzaklaşmak isteyenlerin de tercihi haline geldi. Tatil ya da iş için yurt dışına çıkanlar, asker ve ikinci telefon hattı kullanmak isteyenlerin satın aldığı tuşlu telefonlar, kullanılmış ürün satan ve telefon tamiri yapan iş yerlerinin vitrininde yeniden yer almaya başladı. Uzun süre kullanılabilen bataryası nedeniyle kullanıcılarına cazip gelen tuşlu telefonlara özellikle yaşlılar ve öğrenciler ilgi gösteriyor. Tuşlu telefonların sayısı giderek arttı. Son günlerde kullanıcı sayısının artmasıyla yeniden popüler olan tuşlu telefonların hurdası da sahibine para kazandırmaya başladı. Bazı iş yerleri bozuk telefonu satın alıp, tamir edilecek telefon için parçalarını kullanmaya başlandı. Uzun zamandır çekmecede veya evinin bir köşesinde bıraktığı tuşlu telefonunu satanlara, marka, model ve arızasına göre 500 ila bin TL ödeniyor. Tuşlu telefonların satışları şuanda iyi olduğunu ifade edebilirim.”