VANTİLATÖR SATIŞLARINDA ARTIŞ YAŞANDI

Hava sıcaklıklarının artması sonrası vantilatörler satışlarında artış yaşandı.

Tarih: 06.07.2024 22:51
VANTİLATÖR SATIŞLARINDA ARTIŞ YAŞANDI

www.erzurumgunebakis.com / ZEYNEP AKSAKAL  
Son zamanlarda sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor ve insanları serinletmek için çeşitli çözümlere yönlendiriyor. Bu durum, özellikle ev içi vantilatörlerine olan talebi arttırdı. Vantilatör satışları son dönemde ciddi bir yükseliş gösterdi ve insanlar evlerinde daha rahat bir ortam sağlamak için bu ürünlere yöneliyor. Sıcağın etkisini azaltmak ve evin içindeki havayı dolaştırmak için vantilatörler oldukça etkili bir çözüm sunuyor.
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle vatandaşların vantilatöre büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Beyaz Eşya satıcıları, Hava sıcaklıklarının artmasıyla vantilatör satışlarında artış olduğunu söylediler.
Beyaz Eşya satıcıları,” Havanın ısınmasıyla aynı orantıda vantilatör satışları hızlı şekilde arttı. Hatta artık mal bulmakta zorluk çekiyoruz, tedarikte sıkıntı var. Sıcaklıkla birlikte satışlar yaklaşık yüzde 100 oranında arttı. Çin malı ürünler dışardan bakıldığında daha gösterişli bir yapısı var. Ayrıca Çin malı ürünlerde bir vantilatörde olması gereken temel özelliklerin yanı sıra değişik özelliklerde bulunuyor. Bu ürünler piyasaya çıktığında çok sattı ama dayanıksız malzemeler kullanılarak yapıldığı için bir çoğunun kullanım ömrü sezonu bile çıkarmadı. Bu nedenle artık vatandaş Çin malı vantilatörlere itibar etmiyor. Klasik ve motoru güçlü, Türkiye’de servisi olan garantili vantilatörleri tercih ediyor. Klimayı sevmeyenler ve klimadan olumsuz etkilenen insanlar sıcak havalarda vantilatörle serinleme çalışıyor. Vantilatörler klimalardan daha az elektrik tüketmesi de vantilatör satışlarını artırıyor.  Klima ve vantilatör satışları Ramazan ayından sonra çoğaldı. Klima ve vantilatör yok satıyor.  Vantilatör satışlarımız hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte arttı. Satışlardan memnunuz.”