Vatandaş Dadaşkent’e Minibüs İstiyor

Erzurum 749 bin 993 nüfusa sahip bir şehir fakat  kalabalık topluma sahip olmasıyla birlikte minibüs sayısının yeterli olmaması da dikkat çekiyor.

Tarih: 02.07.2024 09:32 Güncelleme: 02.07.2024 09:32
Vatandaş Dadaşkent’e Minibüs İstiyor

 www.erzurumgunebakis.com/ Fatma Evin

Bundan 20 sene öncesine kadar Erzurum Dadaşkent'te Minibüs seferleri vardı. Özel sektörün piyasada büyümesine bağlı olarak yavaş yavaş minibüslerde de azalma oldu. Minibüsler ve Dolmuşlar Odası Başkanı Avni Haki bu konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Haki, “Öncelikle elimizde minibüs sayısı çok az. Şu an mevcut 95 tane minibüs çalışıyor. Az olmasının yanı sıra eski olması da bizim için bir sorun. Ekonomik şartlar malum ortada ve bir minibüsün sanayide bize çıkarttığı masraf da bizi zorluyor. Bizler minibüs sayısının çoğaltılmasını istiyoruz.” Dedi. 

“Sayının çoğaltılması Dadaşkent için iyi olur”

Erzurum Dadaşkent'te seferleri olan otobüsler mevcut ama kentin en kalabalık olan semtinde otobüs yetersizliği vatandaşın tepkisine neden oluyor. Özellikle B3 hattında şikayetler gelmeye devam ediyor. Avni Haki, “Eskiden Dadaşkent'te minibüslerimiz vardı. Tabi sonra kaldırıldı. Şu an duruma baktığımızda vatandaş yetersiz diyor ve mağdur oluyor. Bu kadar kalabalık bir semtin minibüse ihtiyacı olur.  Eğer dediğimiz gibi minibüs sayılarını çoğaltırsak bu sorunu bir nebze olsun çözmüş oluruz” diye vurguladı.