Tarih: 25.06.2024 10:58

VATANDAŞLAR UCUZ HALI ALMAK İÇİN PAZARI TERCİH EDİYOR

Facebook Twitter Linked-in

www.erzurumgunebakis.com/ ZEYNEP AKSAKAL   

 Yaz ayında ise yaşanan hayat pahalılığı vururken vatandaşlar halılarını yıkatmaya gönderirken bazı vatandaşlar ise eskiyen halılarını yenileri ile değiştirmenin ucuz yolunu arıyor. Ev dekorasyonunun vazgeçilmez parçalarından olan halı ve paspaslar, kalite ve desen çeşitliliğiyle Pazar tezgâhlarındaki ve mağazalardaki yerini alıyor. Mağazalarda marka ve dokuma türüne göre değişen fiyatlar, vatandaşları daha ekonomik çözümler aramaya itiyor. Çeşit çeşit boyut ve desenlerdeki halılar, uygun fiyatları ve kaliteleri nedeniyle vatandaşlar tarafından tercih ediliyor.  Mağazaya oranla kimi zaman yarı yarıdan daha fazla ucuza istedikleri ürünleri temin ediyor.

Vatandaşların büyük mağazalardan halı almak yerine pazarı tercih ettiğini ifade eden halı satıcıları, maddi durumu düşük vatandaşlar genelde ucuz halıya yöneldiğini söylediler.

Halı Satıcıları,” Halı satışlarının bitme noktasının sebepleri çoktur. Örf ve adetlerimizi kaybettik. Şimdi kimse halı dokumuyor. Bizim Türk halıları, köyden aldığımız halılar daha ucuz. Yani makine halısıyla başa baş gidiyor. O etkilemiyor. Yalnız ithal halıların en büyük önde tutulma sebeplerinden birisi günden güne modernleşiyoruz; mobilyalarımız modern, evlerimiz, perdelerimiz modern eskiden çok soğuk olduğu için kadınlarımız köyde örf ve adettir hep sıcak renkler kullanmışlar. Yani lacivert renkler, kırmızı renkler, Türk renklerini kullandığı için yani çeyizlik halılarımız da bugünkü modern mobilyalarımızda veya evlerimizde uymuyor. Ama bunu seven, bunun tutkunu olan ayrı müşterilerimiz de var. Evine hiç almasa birkaç tane alıp serebiliyor, onu severek kullanabiliyor. Özellikle maddi durumu düşük vatandaşlar genelde bize yöneliyor. Vatandaş, ikinci halı alıyor.  Milletin alamadığı sıfırları buradan geliyor ikinci ele alıyorlar.  Bir yandan her yanı saran yoksulluk, bir yanda ihtiyaçlar mecbur tutuyorsunuz ikinci el tezgâhların yolunu.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —