Yakutiye Tüketici Hakem Heyeti Karar İstatistikleri Açıklandı

Yakutiye Tüketici Hakem Heyetine en çok hangi ürünlerde ve türlerde şikayetler gidiyor, yetkililer tarafından açıklandı.

Tarih: 28.09.2024 13:09 Güncelleme: 28.09.2024 13:11
Yakutiye Tüketici Hakem Heyeti Karar İstatistikleri Açıklandı

www.erzurumgunebakis.com / Dilan ÇOŞKUN

 Yakutiye  Aziziye, İspir, Narman, Pazaryolu, Tortum, Horasan, Oltu, Olur, Tortum, Uzundere İlçelerinin de bağlı olduğu Yakutiye Kaymakamlığı Hakem Heyetine gelen şikayetler en çok nelerden geliyor, çıkan kararlar hangi tarafın aleyhine/lehine belirleniyor, Tüketici Hakem Heyeti Şefi Halit Güneğilmez tarafından açıklandı.

2024 yılının 8 ayına göre en çok  gelen şikayet türleri; abonelik Sözleşmeleri, Finansal Hizmetler, Perakende Ticaret, Turizm, Ulaşım/ Sağlık/ Eğitim ve Diğer Hizmetler olarak belirlendi. 

Abonelik sözleşmeleri şikayetlerinde  100 şikayetten 18'i tüketici lehine 79'u tüketici aleyhine 3'ü ise görevsizlik, Finansal Hizmetler şikayet türlerinden toplam 84 şikayetten 5'i tüketici lehine 75'i tüketici aleyhine 4'ü ise görevsizlik, Perakende Ticaret şikayet türlerine 684 şikayetten 290'ı tüketici lehine 380'i tüketici aleyhine 14'ü ise görevsizlik, Turizm alanında şikayet türlerinde 2 şikayetten 1'i tüketici lehine 1'i ise tüketici aleyhine, Ulaşım Sağlık Eğitim şikayet türlerinde 21 şikayetten 11'i tüketici lehine onu ise tüketici aleyhine, diğer hizmetler şikayet türlerinde ise 246 şikayetten 66'sı tüketici lehine 176'sı tüketici aleyhine 4'ü ise görevsizlik kararı verildi. 

Şef Güneğilmez, " Bize bağlı olan ilçelerdeki vatandaşlarımız  bize müracaat ediyor. Biz de sisteme giriyoruz. Daha sonra firmadan savunma istiyoruz. Bir aylık bir süre geçiyor . Daha sonra toplantılar yapılıyor. sürece göre sırayla kararlar açıklanmaya başlıyor." İfadelerini kullandı.