YARALANAN ASTSUBAY 9 AY SONRA ŞEHİT OLDU

Erzurum’da geçtiğimiz yıl kavgaya müdahale ederken yaralanan jandarma astsubay Mustafa yaşar şehit oldu.

Tarih: 02.05.2024 16:34 Güncelleme: 02.05.2024 16:36
YARALANAN ASTSUBAY 9 AY SONRA ŞEHİT OLDU

www.erzurumgunebakis.com

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzurum İl Jandarma Komutanlığı'nda görev yapmakta olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yaşar'ın, tedavi gördüğü hastanede şehit olduğunu duyurdu. Yaşar, 3 Temmuz 2023 tarihinde bir kavgaya müdahale ettiği sırada aldığı yaralar sonucu ağır yaralanmıştı.

ŞEHİT ASTSUBAY İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Sosyal medya üzerinden bir açıklama yapan Bakan Yerlikaya ve Erzurum Valiliği, şehit olan Astsubay Yaşar için başsağlığı dileklerini iletti. Yerlikaya, "Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, kahraman jandarma teşkilatımıza ve milletimize başsağlığı diliyorum. Makamı ali olsun." ifadelerini kullandı.

Erzurum Valiliği “ Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine ve kahraman Jandarma Teşkilatımıza Başsağlığı diliyoruz” ifadelerini kullandı. Yaşar'ın kavgaya müdahale sırasında yaralandığı ve hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi.

SALDIRGAN SERBEST BIRAKILMIŞ

Olay; Erzurum Pasinler İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Kıdemli Başçavuş Mustafa Yaşar, 3 Temmuz 2023 günü saat 17.00 sıralarında, Taşağıl Mahallesi'nde iki aile arasında çıkan kavgaya müdahale etmek üzere olay yerine gitti. Müdahale sırasında, yaralı bir vatandaşı ambulansa taşıyan Yaşar, bu esnada Hilmi K. tarafından atılan taşlarla ağır yaralandı. Elmacık kemiğinde 20 kırık, kafasında iki yerde çatlak, burnunda üç kırık ve sol göz çevresindeki kemiklerin parçalanması sonucu sol gözünde körlük, kafasına aldığı darbe nedeniyle beyninde su toplanması yaşandı. Yaşar, bu yaralanmalar nedeniyle beş kez ameliyat edildi ancak sağlığına kavuşamadı. Astsubay Yaşar'ı yaralayan saldırgan Hilmi K., olaydan yedi ay sonra, Olayı gerçekleştiren H.K., yedi ay süren tutukluluk sürecinin ardından 25 Ocak 2024 tarihinde mahkeme tarafından adli kontrol ile serbest bırakıldı. Bu durum, devletin görevli askerlerinin güvenliğine yönelik endişeleri arttırmış ve kamuoyunda büyük tepki uyandırmıştır.