YONCALIK’TA ÇALIŞMAYAN TRAFİK IŞIKLARI KAZAYA DAVETİYE ÇIKARDI!

Yoncalık’ta trafik ışıklarının çalışmaması trafiği kilitledii Yayalar ve sürücüler zor anlar yaşadı.

Tarih: 17.02.2026 23:58 Güncelleme: 18.02.2026 04:28
YONCALIK’TA ÇALIŞMAYAN TRAFİK IŞIKLARI KAZAYA DAVETİYE ÇIKARDI!

www.erzurumgunebakis.com / Nejmi AKBAŞ

Erzurum’da Yoncalık mevkiinde, Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi altında bulunan yol güzergâhında trafik ışıklarının çalışmaması, şehir trafiğini adeta kilitledi. Günün yoğun saatlerinde yaşanan arıza, hem sürücülere hem de yayalara zor anlar yaşattı.

Özellikle üniversite öğrencilerinin yoğun olarak kullandığı bölgede ışıkların devre dışı kalması, karşıdan karşıya geçmeye çalışan vatandaşları büyük riskle karşı karşıya bıraktı. Araçların kontrolsüz şekilde ilerlediği kavşakta, olası bir kazanın eşiğinden dönüldüğü gözlendi.

Sürücüler ise kazaya sebebiyet vermemek için adeta ter döktü. Uzayan araç kuyrukları ve korna sesleri bölgede kısa süreli trafik karmaşasına neden olurken, vatandaşlar yetkililere çağrıda bulunarak sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

Bölgede benzer aksaklıkların daha önce de yaşandığını belirten çevre sakinleri, özellikle yoğun saatlerde trafik akışını düzenleyen sinyalizasyon sisteminin hayati önem taşıdığını vurguladı. Yetkililerin arızaya ilişkin ne zaman müdahale edeceği merak konusu oldu.