www.erzurumgunebakis.com / Dilan ÇOŞKUN
Protein deposu yumurtanın yem, enerji, ambalaj maliyetleri fiyatı artırdı.
Erzurum'da 4 Ağustos 2024 tarihinde 72 TL olan yumurta aynı yılın eylül ayında 115 ve 140 TL arasında ebatlarına göre fiyat farkı oluşturdu.
Vatandaşların en çok tükettiği gıda ürünü olan protein deposu yumurta vatandaşın yaptığı açıklamaya göre sadece çocukları için alınan bir ürün haline geldi.
Erzurum'un her marketinde değişken fiyatlar olduğu gözlerden kaçmadı.
Özellikle mutfakların vazgeçilmezi arasında yer alan yumurtayı sadece çocukların sabah kahvaltısında yedirebiliyoruz diyen Vatandalar, "Mahalle Başında 105 TL 'ye satılan bir koli yumurta Gez Mahallesinde 140 TL' yi buluyor. Bütün yumurtalar zaten çiftlik yumurtası organik yumurta almak çok zor. Eskide yumurta alırken 2-3 koli birden alırdık şimdi 30'luk kolilerden bile alamayıp 15'lik kolilerden almaya başladık" İfadelerini kullandılar.