YÜRÜYEN MERDİVENLERE AŞIRI YÜKLENME YAPMAYIN!

Yürüyen merdivenlerde kazaların artması, gözleri özellikle AVM'lere çevirdi. Son günlerde yürüyen merdivenlerdeki kazaların artması, endişeleri de arttırdı.

Tarih: 05.07.2024 13:21
YÜRÜYEN MERDİVENLERE AŞIRI YÜKLENME YAPMAYIN!

www.erzurumgunebakis.com / ZEYNEP AKSAKAL  

Yürüyen merdivenlere bebek arabasının yanı sıra parmak arası terlikle de binilmemesi gerektiğini ifade eden uzmanlar, Yürüyen merdivenlere aşırı yüklenme yapılmaması gerektiğini söylediler.

Uzmanlar,”  Yürüyen merdivenlere aşırı yüklenme yapılmamalıdır. Yük ve eşya taşınmamalıdır. Yürüyen merdivende bulunan ekipmanlara müdahale edilmemelidir. Güvenlik tertibatlarıyla oynanmamalıdır. Kullanım sırasında herhangi bir kaza yaşanmaması için tırabzandan el bandından tutunmak gerekmektedir. Vücudu el bandının dışına doğru uzatmak tehlikelidir, yapıya ait kolona çarpma, döşemeler arasına sıkışma riski oluşur. Ayaklar deflektör fırçalardan uzak tutulmalı. Tekerlekli sandalye veya bebek arabası ile yürüyen merdivenlere binilmemeli, asansörler kullanılmalı.  Çocuklar yürüyen merdivenleri tek başına kullanmamalı. Ebeveynler çocuklarının elini tutarak kontrollü bir şekilde kullanmalarını sağlamalı. Parmak arası terlik ve lastik ayakkabılar ile yürüyen merdivenlerin kullanılması tehlikelidir. Vücudu tırabzanın el bandının dışına doğru uzatmamak gerekir. Aksi takdirde yapıya ait kolona çarpma, döşemeler arasına sıkışma riski oluşur. Ayaklar deflektör fırçalardan uzak tutulmalıdır. Deflektör fırçalar ayakların basamak ile iç küpeşte arasına sıkışma riskini ortadan kaldırmak için takılmaktadır. Tekerlekli sandalye veya bebek arabası ile yürüyen merdivenlere binilmemelidir. Asansörler kullanılmalıdır. Acil durdurma tertibatları stop butonu sadece acil hallerde kullanılmalıdır. Gereksiz yere kullanılmamalıdır. Çocuklar yürüyen merdivenleri tek başına kullanmamalıdır. Ebeveynler çocuklarının elini tutarak kontrollü bir şekilde kullanmalarını sağlamalıdır. Yürüyen merdivenlere aşırı yüklenme yapılmamalı. Yük ve eşya taşınmamalı. Yürüyen merdivenlerin güvenlik tertibatlarıyla oynanmamalı. Kullanım sırasında herhangi bir kaza yaşanmaması için el bandından tutmak gerekiyor.”