Abdurrahman ZEYNAL

Tarih: 08.08.2024 17:59

BİR PAPAZIN İTİRAFLARI

Facebook Twitter Linked-in

İnsanlığı Tiksindirecek Vahşet Örneklerini anlatırken 1474-1566 yılları arasında yaşayan İspanyol Papaz Bartolome de Las Casas "Kızılderilileri Nasıl yok ettik" adlı eserinde:
"Köylere giriyor, çoluk çocuk, yaşlı, hamile veya lohusa(kadın) demeden, ağıllara sığınmış kuzulara saldırır gibi, karınlarını deşiyor, parçalara ayırıyorlardı. Kimini tek bıçak darbesiyle bir insanı ortadan ayıracağı veya tek mızrak atışıyla başını keseceği, yâda bağırsaklarını ortaya dökeceği üzerine bahse giriyorlardı. Anne sütü emen bebekleri zorla alıyor, ayaklarından tutup başlarını kayalara çarpıyorlardı. 13 kişilik guruplar halinde onları bağlıyor, ateşe veriyor ve diri diri yakıyorlardı. Bazıları ise , bütün vücutlarına kuru saman yapıştırıyor ve bu şekilde ateşe veriyorlardı....."
"Götürdüğü 10-20 bin adama yemek vermediğinden yakaladıkları yerlileri yemelerine izin veriyordu. Ordugâhında, akıl almaz bir insan eti kasaplığı vardı. Onun önünde çocuklar öldürülüyor, kızartılıyordu. Sadece ellerini ve ayaklarını (en iyi parçalar sayıyorlardı) almak için adam öldürüyorlardı.”
Papaz anlatmaya devam ediyor. " Vahşi köpekleriyle tehdit ederek kadın, erkek, tüm yerlileri arıyorlardı. Hasta bir yerli, köpeklerden kaçamayıp diğerleri gibi parçalara yarılacağını anlayınca, bir ip aldı. Ayaklarından birine bir yaşındaki bebeğini bağlayıp kendini direğe astı. Bunu yeterince çabuk yapamadığından, köpekler gelip çocuğu parçaladılar. Ölmeden önce, bir keşiş bebeği vaftiz etme imkânı buldu" diyerek vahşeti belgeliyordu.
İşte buna vahşet denir ve bugünkü Avrupalıların servetinin kaynağı buradan elde edilmiştir.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —