Abdurrahman ZEYNAL

Tarih: 21.09.2024 17:22

ERZURUM'A BİR HUZUR EVİ GEREKTİR

Facebook Twitter Linked-in

Toplum sağlıklı bireylere, bireylerin oluşturduğu ailelere ihtiyaç duyar. Eğer Toplumda bunalar arasında sevgi, saygı ve muhabbet bağı varsa o toplum dünyanın en mesut toplumudur.
Ancak hayatımızda her şey değiştiğine göre insanımız, ailelerimiz ve toplumumuzda değişmiştir. Değişimde devam edecektir.
Dünün ataerkil aileleri ne yazık ki şehirleşme ve göçler sonucunda yıkılmış, toplum çekirdek aileye dönüşmüştür.
Anane, baba bir veya iki çocuktan meydana gelen çekirdek aile toplumsal hayatımızda yüzde doksanları geçmiştir.
Günümüzde anne, baba çalışmakta çocuklar anaokuluna, ilk, lise ve üniversiteye gitmekte hatta hepsi iş hayatına atılmış durumdadır. 
Artık dede ve nine yalnız kalmış, kapıyı açacak birilerini gözlemektedir. Acaba kim kapımızı açacak diye gözleri yoldadır.
Şartlar zordur. Herkesin bir çalışma saati var. Koşmakta koşuşturmakta, hal böyle olunca şehrimizin temiz, bakımlı bir “Huzur Evine” ihtiyaca artırmış durumdadır.
Rahmetli Mithat Turgutcan dört katlı, çok güzel donanımlı bir huzur evini iki binlerin başında yaptırmış, güzel bir düşünceyi hayata geçirmişti.
O yıllarda Erzurum’un toplumsal yapısı buna uygun olmadığı için Mithat Amcanın bu hayalide gerçekleşmemişti.
2011 Kış oyunlarında bina oyunların “koordine merkezi” oldu. İlerleyen yıllar “Erzurum Teknik Üniversitesine” ev sahipliği yaptı. Sonrasında özel teşebbüse verilen bina şimdilerde perişan bir haldedir. Çatısı sökülmüş, pencereleri çıkarılmış, yıkılacağı veya yeniden restore edileceği günü beklemektedir.
Buradan şehri yöneten başta siyasiler olmak üzere yetkili herkese bir çağrı yapıyorum. Lütfen elinizi çabuk tutun. Bu binayı kurtarın. 
Sonra burayı donatarak Erzurum’a hizmet verecek huzur evini açın. Sizlerden bunu bekliyorum.
Huzur evi sadece Erzurum’a değil bölgeye bile hizmet vereceğini unutmayın.

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —