Alpaslan CENGİZ


Erzurum'a yeni alışveriş merkezi..

Geçtiğimiz hafta bir açılış vesilesi ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen bu vesile ile Erzurum basını ile buluştu..


Geçtiğimiz hafta bir açılış vesilesi ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen bu vesile ile Erzurum basını ile buluştu..

Sohbet esnasında Başkan Sekmen, Spordan ticarete Erzurum'un problemlerine çözüm noktasında önemli açıklamalarda bulundu.

Erzurumspor'la ilgili yaptığı açıklamada; güçlü bir grubun Erzurumspor'u istediğini bu devrin gerçekleşmesi için gereken fedakârlığı yapacağını nihayetinde sözlerinin arkasında olduğunu tahtayı açacaklarını açıkladı..

Şehrin ekonomisini yakından ilgilendiren bir başka konuya da değinen Başkan Sekmen, Büyükşehir belediyesinin karşı tarafında yer alan askeri lojmanlar bölgesi ile ilgili bir projenin olduğunu bu alanı büyük bir alış veriş merkezine dönüştürmeyi planladıklarını, mevcut cafe ve alışveriş yükünün MNG alışveriş merkezi bölgesinde yoğunlaşmasından olan yükün böylelikle alanlara yayacaklarını açıkladı..

Bu açıklamaların artısı eksisi nedir..?

Öncelikle Erzurumspor'un bir gruba devri ile ilgili görüşme olduğunun duyurulması tecrübesi geçtiğimiz yıl yaşandı..

Neticesi Erzurumspor açısından büyük bir fiyaskoya yol açtı..

Alacaklarında indirim yapmaya razı edilmiş pek çok alacaklı, böyle bir grubun adının geçmesi durumunda alacaklarından yapacaklarını vadettikleri kısmından feragatten vazgeçtiler..

Bu devrin duyulması Erzurumspor'un tahtasının açılamamış olmasındaki önemli etkenlerden biri olarak aklımızın bir  köşesinde yerini aldı.

Bugün yapılan bu tarz açıklamaların Erzurumspor'u zora sokmaktan başka bir karşılığı yoktur..

Sayın Başkan Sekmen'in basın mensupları ile yaptığı sohbette böyle bir açıklama  yapmasının bir izahı Erzurumspor açısından pratikte bir fa idesi maalesef mümkün değildir.

Sayın Başkan yaptığı açıklama ile Erzurumspor'un borç yükünden kurtulmasını zora sokmuştur..

Yeni alışveriş merkezi ve bu alışveriş merkezinin yer seçimi şehir açısından başka bir fecaat konusudur..

Sayın Sekmen'in belirttiği alanda yapılacak yeni bir alışveriş merkezi, Şehir ekonomisine katkı yapmayacağı gibi, uzun vadede şehir ticaret tercihlerini negatif yönde etkileyecek mevcutta hakim olan tüketim kaynaklı bir ekonomik yapı daha derin bir hale dönüşecek, ihracata yönelik üretim yapan üç beş firmanın direnci kırılacak, uzun vadede şehir ekonomisinin çökmesi ile neticelenecektir..

Bu Plan neticesinde Başkan Mehmet Sekmen dönemi nihayetlenirken maalesef şehir nüfusu yedi yüz binlerin altına düşmüş olacak..

Bu parlak fikirleri Sayın Başkana kimin verdiğini bilmiyorum..

Benim gördüğün şu ki; Sayın Başkan yaptığı yanlışlarla şehri getirdiği kıyameti büyük bir finalle süsleyecek..

Bir dahaki Mahalli idareler seçimlerinde Erzurum'a veda ederken ardında bir harabe bırakacak..