Dilara KARAKAYA


FİLİSTİN’DE İNSANLIK ÖLÜYOR

FİLİSTİN’DE İNSANLIK ÖLÜYOR


Filistin’de savaş devam ediyor. Şehirler bombalanıyor, insanlar öldürülüyor. Katil İsrail ağır silahlarla: genç, yaşlı, çocuk, kadın, bebek ayrımı olmadan Filistin halkını katlediyor. 

Bugünden itibaren 95. günü bulan savaşta binlerce insan yok oldu. Binlerce insan evsiz kaldı. Binlerce insan annesini, babasını, kardeşini, çocuğunu, eşini ve dostunu kaybetti. 

Arkadaşlar ne yazık ki gözlerimizin önünde insanlık onuru katlediliyor.  Bugün Filistin’de ekmek yok, su yok, elektrik yok, ilaç yok, hatta nefes alacak hava yok. Filistin’de 75 yıldır ölüm var, işgal var, kan ve göz yaşı var. Siyonist İsrail Devleti uluslararası hukuku hiçe sayarak, sistematik bir şekilde  tüm dünyanın gözü önünde soykırım yapıyor. Gazze’de sadece Filistinliler değil insanlık ölüyor. 

Son verilere göre Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısı 33 bin 634 olarak bildirildi. Ama ne yazık ki bu rakam hiç durmaksızın yükselmeye devam edecek. 

Belki bizler burada, Filistin halkının acılarını hissettiğimizi ve paylaştığımızı söylüyor olabiliriz ama ne yazık ki bu sadece dillendirmeyle olunmuyor. 

Bizler bu zulmü izleyici olan tarafta değil de zulmü durdurmaya çalışan tarafta olmamız gerekiyor.

Bunu nasıl başarabileceğimiz konusuna gelirsek;

İlk olarak oturduğumuz yerden sosyal medya aracılığıyla başarabiliriz. Hemen hemen artık herkes bir sosyal medya kullanıcısı. Bizler sosyal medya plartformlarını bilinçli bir şekilde kullanabilirsek bir farkındalık oluşturabiliriz.

İnstegram, X ve Facebook gibi uygulamalarda Filistin adına Hashtag oluşturarak Dünya genelinde sesimizi duyurabiliriz. 

İkinci olarak gıda, giyim, kişisel bakım ürünleri ve keyfi harcamalarda boykot listesine bakılarak alınmalı veya kullanılmalıdır. Türkiye'de malesef ki hem İsrail malları hem de İsrail'e destek olduklarını bildiren, markaların satışlarına  izin veriliyor. Bizler bu durumda keyfimize değilde orada zulme uğrayan halkı düşünüp hareket etmemiz gerekiyor.

Ve son olarak sesimizi duyurana kadar durmamalıyız.

 Şuan da dünyanın her bir yerinde Filistin'de katledilen halk için yürüyüşler düzenleniyor. Protestolar yapılıyor. Bizlerde durmamalıyız, Filistin'de öldürülen halk için ayakta olmalıyız. Sesimizi bütün dünyanın duymasını sağlamalıyız.

Gerçek şu ki, Filistin Davası her Müslüman’ın davasıdır!!!