Hakan HOCAGİL


İyi oynayanı neden oyundan alırsın?

Erzurumspor, artık hayati önem taşıyan maçlar oynuyor; o maçlardan biri Adanaspor maçıydı.


Eyüpspor maçından farklı olarak Olanare’nin yerine Oltan oynadı: Kalede Jakub Szumski, geri dörtlüde Aykut Demir, Mustafa Akbaş, Orhan Ovacıklı, Mücahit Albayrak, sol kanatta Arvydas Novikovas, sağ kanatta Martin Hasek, ortada Estrela ve Emircan Altıntaş, ileride de Oltan Karakullukçu ve Eren Tozlu oynadı. Maçın ikinci yarısında Oltan ile Mustafa Akbaş oyundan alındı, yerlerine Gökhan Alsan ile Gökhan Kardeş girdi. İlk yarıda biri isabetli üç şut attı Erzurumspor rakip kaleye…

İkinci yarı ilk yarıya nazaran daha hareketli, daha mücadeleci ve daha pozisyonlu oynandı. Novikovas’ın golü çok güzeldi; kendine yakıştığı gibi iyi bir vuruş yaptı Litvanyalı. Eren’in golü getiren atağın başlangıcındaki çalımı ve Hasek’in asisti de oldukça iyiydi... Bu gol biraz cesaret de getirdi takıma; Emircan, Novikovas daha hareketlenmeye başladı.  

Ama asıl hareket Adanaspor’da oldu! Hem kısa süre içerisinde beraberlik golünü buldu hem de üst üste ataklarla ekibimizi zor durumlara soktu. Adanaspor’un iyice yüklendiği dakikalarda Novikovas ve Hasek’in oyundan alınması da biraz anlamsız oldu. Yücel İldiz’in ritim yakalamış durumdaki Novikovas’ı oyundan çıkarmasının sebebi neydi, anlaşılamadı. Oyuncu oyundan çıkarken tepki göstermekte haksız değildi.

Adanaspor, 55-85 dakikalar arasında oldukça baskılı oynadı; epey bir kısmı bu aralıkta olmak üzere toplamda 14 şutla (5’i isabetli) maçı tamamladı. Erzurumspor’un 85’ten sonraki baskısı sonuç getirmedi. Maç 1-1 berabere bitti. Erzurumspor toplamda 6 şutla (3’ü isabetli) maçı tamamladı. Maçın rakip sahada oynanmış olması bakımından bu istatistik iyi görülebilir ama yetmez, yetmedi. Biraz daha gayret, biraz daha heyecan lazım. O heyecanı oluşturacak olan da teknik kadro. Ama bugün oyuncu değişiklikleri ile İldiz o heyecanı artıran değil, kıran bir müdahalede bulundu. Belki bir açıklaması vardır hocanın, golün kahramanı iki oyuncuyu oyundan almasına ilişkin… Ama Süleyman da Male de o kısa sürede kayda değer bir şey yapamadı ve sonuçta hocanın bu müdahalesi işe yaramadı.

Beraberlik deplasmanda olunca fena değil ama daha fazlası olmalı; puanlar ikişer ikişer gidiyor ve ele geçen tırmanma fırsatları harcanıyor.