Alpaslan CENGİZ

Tarih: 08.07.2024 09:30

MetroPOLL: CHP, AK Parti'nin 5 puan önünde

Facebook Twitter Linked-in

Siyasi tarihimiz sosyal mühendislik çalışmalarının temelsiz savları  ile doludur..

Bu toplumun siyasi eğilimlerini  dizayn edebileceklerini düşünülenlerin en önemli donelerinden birisi anket çalışmalarıdır.

Pek çok seçimde pek çok açıdan fiyaskoyla sonuçlanmış olsalar da, anket çalışmaları sosyal mühendislik faaliyetlerinin vazgeçilmezleri arasındadır..

Nihayet son mahalli idareler seçimlerinde pek çok açıdan verileri tutmayan anket firmaları yüz veriden tutturdukları iki veri üzerine yoğunlaşarak , sonuca en yakın biz bildik çığırtkanlığından vazgeçmediler..

seçim sonrası iş alanlarının maharetlerini sergileyecekleri en yakın yeni bir seçim sürecine 4 yıl olduğu düşünüldüğünde kendi haberini kendi üreten haberci edası ile, erken seçimin yollara taş döşemeye başladılar..

Erken seçim çağrısı yapması için Son seçimin galibi Cumhuriyet Halk Partisinin birinci parti olduğu, Dünya genelinde böylesi bir durumda Meclis ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin yinelenmesi gerektiği, sair yönünde ince bir çalışma yapılmaya başlanıldı..

İşin ilginç yanı ise Mahalli idareler seçim sonuçlarında Cumhuriyet Halk Partililer kendi başarıları olmadığını herkesten iyi biliyorlar..

CHP'liler biliyor ki, Bu sonuç milletin muktedirlere ‘Haddinizi bilin’ çağrısından ibarettir.

AKP , MHP ortaklığının Ülkemize verdiği zararın boyutları onulmaz ölçülere varmadan yaptıkları hatadan dönmeleri için Millet bir ihtarda bulunmuştur.

Bu sonuçta CHP'nin zerre dahli yoktur.

Şayet Hükümet etme vazifesini yerine getirmesi gereken  Adalet ve Kalkınma Partisi ve ortağı Milliyetçi Hareket Partisi, mevcut istikametlerini değiştirmez ise Milletin yapacağı bir sonra ki hamlede Cumhuriyet Halk Partisinin Memleketin problemlerini çözme noktasında Millet Tarafından hiç bir vazifeye layık görülmeyeceği aşikardır..

 

 

 

 

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —