Alpaslan CENGİZ


Rektör beye methiye zamanı

önce Allah, sonra siz….


Nutuklar, şiirler, kasideler ve hepsi onun için, hepsi övme yarışı... Biri önce Allah, sonra Peygamber, sonra Pa­dişah, sonra Siz, diyor, bir başkası önce Allah, sonra Pey­gamber, sonra Siz, diyor; nihayet biri, önce Allah, sonra siz, dedi.

Arapça tükendi, yalan tükenmedi. Bir kısmı aynı sözleri beste ile tekrarladılar.  

Falih Rıfkı Atay’ın , Zeytindağı adlı eserinde riyakarlık bu paragrafla vücut bulmuş…

‘ ……. şairler, kasideciler, hatipler; hepsi, Arabistan’ı kötü çocuklarından kurtaran büyük adama, memleketin minnettarlığı­nı anlatacaklardı’ diye başlayan ve nihayetinde  lisanın tükenişi yalanın tükenmeyişi ile özetlenen müsemma serzeniş…

Malum son haftayı Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Trabzon Çaykara’da doğumlu kerameti kendinden menkul Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’na  memleketimizin minnettarlığını anlatma yarışı ile geçirdik. Allah razı olsun lütfetmiş çalışmalarına Erzurum’da devam etmiş, Şehrimizin yarınları için kendisine teklif edilen onlarca makamı elinin tersi ile itmiş … miş , miş….

 …….Ve nihayet minnetimizi bir nebze olsun gösterme şansını bizlere veren rabbimize şükürler olsun..

Şehrimizin yazar çizer taifesi ve Çok kıymetli hocalarımız tüm hafta boyunca;  Sayın Hacımüftüoğlu’nun ne kadar kıymetli bir Erzurum sevdalısı olduğuna,  soyunun asaletine şahının olağan üstü başarılı özgeçmişine ve hatta ortaöğretimdeki parlak öğrencilik günlerine atıfla ‘onunla çağdaş olmanın verdiği onuru tarif ettiler. 

Tabi ki, basınımızın güzide kalemleri, Atatürk Üniversitesi basın bürosunun kendilerine ayırdığı, ne maksatla ödendiğini kimsenin bilmediği reklam payının biraz daha büyümesi adına üzerlerine düşeni ziyadesi ile yerine getirdiler.. 

Bizde bu hizmet yarışında ki yerimizi almak ve alicenap hocamıza bir vatan borcu olan hakkı teslim etmek adına ; önce Allah, sonra Peygamber, sonra Pa­dişah, sonra Siz, diyerek Kıymetli hocamızın hakkını gasp edenlere diyoruz ki; 

Hocam Üzemeyiniz tüm şehir biliyor ki , önce Allah, sonra siz….