Tarih: 30.01.2026 01:10

Doğalgaz Faturalarına Devlet Desteği

Facebook Twitter Linked-in

Doğalgaz faturalarına devlet desteği Erzurumlu vatandaşlar rahat nefes almayı umuyor

www.erzurumgunebakis.com / Dilan ÇOŞKUN

 Kış aylarının sert geçtiği illerin başında gelen Erzurum'da, artan doğalgaz faturaları vatandaşların bütçesini zorlamaya devam ediyor. Isınma giderlerinin yükselmesiyle birlikte devlet tarafından sağlanan Doğalgaz Tüketim Desteğinin üst limiti 5 bin 400 TL'ye kadar yükseltildi. Destek için başvurular e-Devlet üzerinden alınmaya başlandı.

Gelir kriterine uyan hanelerin yararlanabildiği destekten çalışanlar ve emekliler de faydalanabiliyor. Destek tutarları, illerin iklim şartlarına göre belirlenirken; ödemeler PTT aracılığıyla yapılabiliyor ya da doğrudan doğalgaz faturalarına yansıtılıyor. Ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlar da uygulama kapsamında destek alabiliyor.

Soğuk hava koşullarının aylarca sürdüğü Erzurum'da vatandaşlar, desteğin önemli bir katkı sunduğunu ancak faturaların hâlâ yüksek olduğunu dile getiriyor. Erzurumlu bir vatandaş, "Kış burada uzun ve sert geçiyor. Doğalgazı kısmak pek mümkün olmuyor. Devletin verdiği destek bizim için önemli ama faturalar yine de ciddi bir yük. Eğer yardımdan faydalanırsak en azından bir nebze olsun rahatlatır" ifadelerini kullandı.

Bir başka vatandaş ise özellikle emekliler için desteğin hayati olduğunu belirterek, "Gelir belli ama gider her ay artıyor. Bu desteği alanlar en azından  bir nebze de olsa daha rahat geçinir ," dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —